Porsche’nin yeni 3D yazıcı imzalı koltukları

Porsche, 3D yazıcı tarafından üretilen koltuklarının geliştirme çalışmalarını tamamladı. Yeni koltuklar daha hafif olmalarının yanı sıra daha konforlu olmalarıyla da öne çıkıyor.

Porsche her müşterisi için bireysel vücut hatlarına uyacak şekilde özel olarak tasarlanmış koltuklar sunmayı planlıyor

İlk olarak Mart 2020’de geliştirildiği duyurulan koltuklar, poliüretan bazlı malzemelerin bir karışımından oluşan ve nefes alabilen bir konfor katmanına sahip. Koltukların taban desteği de polipropilenden meydana getirilmiş. Koltukların kaplama malzemesi için ise Race-Tex adı verilen pasif havalandırma ve nefes alabilen kaymaz bir malzeme tercih edilmiş.

Porsche test sürücüsü Lars Kern yeni koltuklar hakkında “”Bireysel sürücülere uyarlanmış koltuklar, profesyonel motor sporlarında uzun süredir mevcut. İlk test sürüşleri sırasında, ergonomiden etkilendim – biraz daha alçak koltuk konumu ve geliştirilmiş uyluk desteği, bir yarış otomobilindeki koltuktakilere benziyor. Pasif havalandırma da etkileyici.” ifadelerini kullandı.

Koltuk, üç farklı sertlik derecesi sayesinde daha konforlu olmasının yanı sıra, Porsche’nin geleneksel yarış koltuklarından yüzde sekiz daha hafif olmasıyla da öne çıkıyor.

Porsche, bu seçeneği ilk olarak Boxster, Cayman ve 911‘de sunacağını açıkladı. Şubat ayından itibaren Porsche Exclusive Manufaktur’dan sipariş edilebilecek olan koltuklar ve Porsche Car Configurator’a da entegre edilecek. Yeni koltuklar bazı modellerde sürücü koltuklarının yanı sıra yolcu koltuklarında da tercih edilebilecek.

Yeni müşterilerin yanı sıra hali hazırda bu modellere sahip olan müşteriler de istedikleri takdirde otomobillere bu koltukları taktırabilecekler. Alman üretici yeni koltukların montaj işleminin sadece birkaç dakika süreceğini belirtti.

Yeni 3D yazıcı imalatlı koltukların fiyatları ise 2.677 Euro olarak belirlenmiş. Siyah, Muhafız Kırmızı ve Yarış Sarısı olmak üzere üç farklı renk ile tercih edilebilecek koltuklara Şubat ayı itibariyle üç renk seçeneği daha eklenecek. Bu renkler ise Buzul Gri, Lacivert ve Köpekbalığı Mavisi’nden oluşuyor. Porsche ilerleyen süreçte her müşterisi için bireysel vücut hatlarına uyacak şekilde özel olarak tasarlanmış koltuklar sunmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu