Skoda’nın yeni B Sedan modeli: Slavia

Skoda, Hindistan pazarı için tasarlanan yeni uygun fiyatlı sedan modelini duyurdu. Slavia ismi verilen yeni modelin kış aylarında satışa sunulması bekleniyor. Superb ve Octavia modellerinin ardından markanın üçüncü sedan modeli olacak olan Slavia, Rapide Sedan’ın yerini alacak.

Slavia ismi, Skoda’nın kurucuları Václav Laurin ve Václav Klement tarafından 1896’da üretilen ilk bisikletlere kadar uzanıyor

Slavia ismi, Skoda’nın kurucuları Václav Laurin ve Václav Klement tarafından 1896’da üretilen ilk bisikletlere kadar uzanırken, aynı zamanda 1899’da tanıtılan motosikletler için de kullanılıyordu. Bunun yanı sıra markanın iki kişilik üstü açık bir roadster konseptinde de aynı isime yer verilmişti.

Yeni Skoda Fabia‘da olduğu gibi MQB A0 platformu üzerinde yükselecek olan model tasarım konusunda da Fabia ile benzerlik gösteriyor. Bu anlamda Volkswagen’in Polo modeli üzerinde geliştirdiği Virtus modeli ile benzerlik gösteren sedan otomobil ile Skoda, Hindistan pazarında elini güçlendirmek istiyor.

Skoda henüz yeni Slavia’nın detaylarını paylaşmamış olsa da modelin Kushaq ve Fabia ile benzer motor seçeneklerine sahip olacağını söyleyebiliriz. Yani 1.0 ve 1.5 litrelik TSI motorlarını Slavia’da da görebiliriz. Standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak olan modelde DSG de seçenekler arasında olacaktır.

Skoda, Hindistan’daki satış ve servis noktaları sayısını arttırmak istiyor. Bölgede oldukça popüler olan B segmentindeki yeni modeli ile birlikte Skoda’nın satışları önemli ölçüde artabilir. Yapılan açıklamalara göre Slavia, Hindistan pazarı için özel olarak üretilmiş. Ancak bu modeli ilerleyen dönemde Türkiye de dahil olmak üzere farklı ülkelerde görebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu