2022 Ford Mondeo görselleri sızdırıldı

2022 Ford Mondeo, Çin Sanayi ve Enformasyon Bakanlığı’na gönderilen görseller sonucunda ortaya çıktı. Sızdırılan resimlerde Ford’un yeni sedan modelin tasarımını tamamen görebiliyoruz.

Ford, Avrupa’da Mondeo modeline veda etmeye hazırlanırken yeni nesil Çin pazarına özel geliştirilmiş

Ford, Avrupa’da Mondeo modeline veda etmeye hazırlanırken yeni nesil Çin pazarına özel geliştirilmiş. Yeni modelin alışık olduğumuz Ford çizgisinden uzak olması da bunun bir kanıtı niteliğinde. Ortaya çıkan fotoğraflarda aracın ST Line paketinin yanı sıra diğer versiyonlarda sahip olacağı tampon ve jant seçeneklerini görme fırsatı yakalıyoruz.

Yeni Mondeo’nun ön bölümü LED farları ve büyük ızgarası ile markanın bir diğer Çinli Evos modeli ile benzerlik gösteriyor. Sedan model, yan tarafta da SUV kardeşiyle benzer çizgileri içerisinde barındırıyor. Yeni Mondeo’nun selefine göre daha yüksekte konumlandırılığını da söyleyebiliriz.

Arka bölüme geçtiğimizde yatay olarak yerleştirilmiş stop lambaların bir LED şerit ile birbirine doğru uzandığını görüyoruz. Artık hemen her markadan görmeye alıştığımız bu tasarım alt bölümde difüzör ve sahte havalandırma delikleri ile hareketlendirilmiş. Bagaj kapağı üzerindeki EcoBoost 245 logosu ise muhtemelen Evos’ta da kullanılan 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli motoru işaret ediyor.

Gelen bilgilere göre 2022 Ford Mondeo, 4.935 mm uzunluğa sahip olacak. Mevcut Mondeo’nun 4.869 mm’lik uzunluğunu düşündüğümüzde modelin yeni nesilde bir miktar uzayacağını söyleyebiliriz.

Henüz iç mekan görsellerine sahip değiliz, ancak büyük olasılıkla Mondeo bu bölümü de Evos ile paylaşacak. 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve Ford’un SYNC+ 2.0’ı içerisinde barındıran 27 inçlik devasa bilgi-eğlence ekranına sahip kurulumu yeni Mondeo’da da görmeyi bekliyoruz. Ayrıca artan uzunlukla birlikte yeni Mondeo’nun daha fazla yaşam alanı ve bagaj hacmine sahip olması bizleri şaşırtmaz.

Ford, diğer pazarlarda daha çok SUV modellere odaklanırken Mondeo’yu Çin için geliştirmeye devam edecek. Yeni modelin Çin dışında başka hangi pazarlarda sunulacağı ise şimdilik soru işareti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu