Elektrikli KIA EV9 konsepti 11 Kasım’da ortaya çıkacak

KIA, EV9 konseptinin tanıtılacağını Instagram’da yaptığı bir paylaşımla duyurdu. KIA’nın elektrikli SUV modelleri arasında amiral gemisi rolü üstlenecek olan EV9’un konsept versiyonu, 11 Kasım tarihinde Türkiye saati ile 11.00’da gün yüzüne çıkacak.

KIA EV9, muhtemelen Hyundai Ioniq 7 ile aynı temelleri paylaşacak

Yapılan paylaşım bizlere pek bir ipucu vermiyor ancak konsept otomobilin silüetinden ve adından yola çıkarak, şirketin şu anda model yelpazesindeki en büyük SUV olan KIA Telluride ile benzer boyutlara sahip olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca modelin düz tavan çizgisi ve elektrikli otomobiller için özel olarak geliştirilen platformun da yardımıyla EV9’u üç koltuk sırası ile görme ihtimalimiz de masada bulunuyor.

Yeni model, muhtemelen geçtiğimiz günlerde tanıtılan Hyundai Ioniq 7 ile aynı temelleri paylaşacak. Çift elektrik motorundan aldığı 313 beygir güç ile dört tekerlekten çekiş sunan Ioniq 7, 100 kWh’lik bataryayı da içerisinde barındırıyor. KIA EV9’dan da benzer bir güç ve kurulum görmemiz mümkün.

KIA, 2020 yılında açıkladığı planlara göre 2027 yılına kadar 7 farklı tamamen elektrikli otomobili piyasaya sürecek. Bu modellerden ilki, E-GMP platformu üzerinde yükselen EV6 hatchback olmuştu. Bu modüler mimarinin genişletilmiş bir versiyonu büyük olasılıkla EV9 Concept’in de temelini oluşturacak.

Her ne kadar konsept olarak adlandırılacak olsa da Perşembe günü tanıtılacak olan aracın tasarım açısından üretim versiyonundan çok da uzakta olmayacağını düşünüyoruz. Bakalım KIA, EV9 konsepti ile bizlere neler gösterecek?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu