2022 KIA Niro farklı tasarımıyla geldi

İlk neslinin tanıtmından yaklaşık 5 sene sonra KIA Niro yenilendi. Seul Otomobil Fuarı ile birlikte görücüye çıkan 2022 KIA Niro farklı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Tavan döşemesi geri dönüştürülmüş duvar kağıdından, koltukları okaliptüsten

Yeni Niro’ya göz attığımızda sahip olduğu iki renkli gövde, geniş C sütunu ve diğer tasarım ögeleri ile 2019 yılında tanıtılan HabaNiro konseptini hatırlatıyor. Üretim modeline geçerken bazı fütüristik tasarım ögeleri tabi ki törpülenmiş.

Koreli üreti, yeni Niro’yu “Çevreye karşı sorumlu bir yaklaşım ile geleceğe yönelik bir bakış açısı” arasında bir denge kurmayı amaçlayarak tasarladıklarını belirtiyor. Bu amaç doğrultusunda renk, malzeme ve döşeme seçimi yapan marka aynı zamanda “Opposites United” felsefesinden de geri durmamış. 2022 KIA Niro, markanın yeni Sportage’den sonra bu felsefeyi kullandığı ikinci model olma özelliği taşıyor.

Yeni nesil ile birlikte radikal bir değişime gidilen Niro farklı ön farları ve bunun altını çizen gündüz LED farları ile dikkat çekmeyi başarıyor. Elektrikli versiyonda ‘kaplan burnu’ olarak adlandırılan ön ızgara devam ederken, hibrit versiyonda ise ince ve düz bir ön ızgara tercih edildiğini görüyoruz. Aracın cesur tasarımı arka bölümde de devam ediyor. Belirgin bir omuz çizgisine sahip olan modelde C sütunu üzerine kadar uzanan LED stop lambaları ilgiyi buraya toplamayı başarıyor.

Aracın iç mekanı da tıpkı gövdesi gibi baştan aşağıya yenilenmiş. Tamamen dijital gösterge ekranı ve sürücü odaklı konumlandırılan bilgi-eğlence sistemi ekranı ile oldukça teknolojik görünen kokpit, iki kollu direksiyon simidi ile tamamlanmış. Oldukça minimalist tasarlanan iç mekanda orta konsolda ise döner yapılı bir vites seçici ve start/stop düğmesinin yanı sıra sürüş modlarının yer aldığını görüyoruz. Kapı içleri ve ön konsolda yer alan ambiyans aydınlatmaları da araca oldukça güzel bir hava katmış.

Güney Koreli otomobil markası, yeni Niro’nun tavan döşemesinin geri dönüştürülmüş duvar kağıdından üretildiğinı, koltukların ise Tencel ile birlikte kaliptüs yaprakları içeren biyobazlı poliüretandan yapıldığını belirtti. Ayrıca kapı panellerinde benzen, toluen ve ksilen izomerleri içermeyen boyalar kullanılarak çevreye olan etki en aza indirilmiş ve atık miktarı en aza indirilmeye çalışılmış.

KIA’nın çevreye olan saygısı aracın sürüş modlarına da yansımış. Şarj edilebilir hibrit versiyon Niro, Greenzone (Yeşil bölge) Sürüş Modu ile okul ya da hastane yakınlarında otomatik olarak tamamen elektrikli sürüşe geçiyor. Navigasyon ile birlikte çalışan sistem aynı zamanda sürücünün favori olarak belirlediği bölgelerde de aynı şekilde sadece elektrikli sürüşe geçiş yapıyor.

KIA henüz detayları bizlerle paylaşmazken, yeni Niro’nun gelecek yıldan itibaren hibrit (HEV), şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve tamamen elektrikli güç aktarma organları ile satışa sunulacağını söylemekle yetindi. İlerleyen günlerde yeni model hakkında çok daha detaylı bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu