Audi, McLaren Grubu’nu bünyesine kattı

Audi ve Porsche’nin Formula 1’e girme planları yaptığı bir süredir konuşuluyordu. Audi’nin McLaren’in F1 takımını satın alarak bu isteğini gerçekleştirme planları yaptığı da yine yapılan iddialar arasındaydı. Ancak, Autocar’ın yaptığı habere göre Audi çok daha ileri giderek bütün McLaren Grubu’nu satın almış. Bu sayede son zamanlarda zor günler geçirdiği söylenen İngiliz firmanın geleceği kurtulmuş olurken Audi de Formula 1 dünyasına çok daha iddialı bir giriş yapmış olacak.

Volkswagen Grubu’nun çatısı altında Lamborghini’den sonra bir süper otomobil üreticisi daha oturmuş olacak

Bu satın alma ile birlikte Volkswagen Grubu’nun çatısı altında Lamborghini’den sonra bir süper otomobil üreticisi daha oturmuş olacak. Audi henüz konu hakkında açıklamada bulunmazken McLaren’den ise “yönetim düzeyinde bir değişiklik olmadığı” bilgisi verildi. Ancak McLaren CEO’su Mike Flewitt’in 8 yıllık görevinden birkaç hafta önce ayrıldığını hatırlatmakta fayda var.

İddiaya göre devralma işlemi ile başka bir özel yatırım grubuna satılan McLaren Uygulamalı Teknoloji bölümü dışında Audi’ye tüm McLaren Grubu’nun tam kontrolünü verecek. Bu satın alma ile geleceğin McLaren logolu otomobillerinin Audi’nin güç aktarma organları ile donatılması ve McLaren teknolojisinden yararlanan amiral gemisi Audi Sport modelleri görebileceğimiz anlamına da geliyor. Aynı zamanda İngiliz üreticiye son yıllardaki mali zorlukların üstesinden gelmek için yeterli sermayenin de sağlanması beklenebilir.

McLaren’in son birkaç sezonda performansını önemli ölçüde arttıran F1 takımı, VW Grubu’nun Formula 1’e adım atması için ideal bir yol gibi görünüyor. Ancak Audi’nin McLaren ile yaptığı anlaşmanın Porsche’nin planlarını değiştirmediğini de söyleyelim. Porsche Motorsport’un markanın yeni patronu Thomas Laudenbach tarafından onaylandığı öğrenilirken, Formula 1’de yaşanacak herhangi bir yeni güç ünitesi kuralı ile birlikte markanın bu organizasyona gireceği konuşuluyor.

Not: McLaren tarafından yapılan bir açıklama ile bu iddialar yalanlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu