İlk Aston Martin Valkyrie yollara çıkmaya hazır

Aston Martin ortadan motorlu hiper otomobili Valkyrie’nin ilk üretim versiyonunun üretiminin tamamlandığını duyurdu. İlk Aston Martin Valkyrie yakında sahibiyle buluşacak.

Üretilecek 150 örneğin her biri için 2.000 saatten fazla emek harcanıyor

Aston Martin CEO’su Tobias Moers, “İlk hiper otomobilimizi tamamlamak bizim için son derece gurur verici bir an. Aston Martin Valkyrie programı, üzerinde çalışan herkesin sınırlarını zorladı. Ancak hayallerimizin izinde Formula 1 teknolojisini yollara çıkaran bu muhteşem araç ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Üretilecek 150 adet Valkyrie örneğinin her biri için 2.000 saatten fazla emek harcanıyor. Tüm çalışmalar, Aston Martin’in İngiltere’deki Gaydon merkezindeki özel olarak görevlendirilen Valkyrie üretim alanında, üretimden teslimata kadar yöneten özel bir ekip tarafından tamamlanıyor.

“Valkyrie, üretim aşamasına getirmek için yorulmadan çalışan büyük bir grup yüksek vasıflı mühendis ve teknisyenin kararlı bağlılığından doğdu” ifadelerini kullanan Moers, “Müşterilerimizin elde ettikleri şeyden memnun kalacağından eminim.” diye ekledi.

Her otomobil teslim edilmeden önce, otomobil üreticisinin geliştirmenin büyük bir kısmının gerçekleştiği Silverston’daki yüksek performanslı tesisinde pistte test ediliyor. Muhtemelen Valkyrie’lerin birçoğu satın alındıktan sonra bir daha bu tür zorlu koşullarla karşılaşmayacaklar. Bu özel otomobillerin çoğu bundan sonraki hayatını nem ve sıcaklık kontrollü garajlarda geçirecek. Pistler için üretilen bir araç için pek mutlu bir son gibi görünmüyor. Ancak çoğu koleksiyoncunun yapacağı şeyin bu olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

1.155 beygir güç üretebilen Aston Martin Valkyrie, gövdesinin altında adeta Formula 1 teknolojisini barındırıyor. Hibrit bir V12 motora sahip olan bu özel aracın temelleri 2016 yılında Aston Martin ve Red Bull Racing’in ortak çalışması sonrasında atılmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu