Çip krizi nedeniyle BMW modelleri dokunmatik ekransız gelecek

Devam eden çip krizi nedeniyle artık çok sayıda yeni BMW modelinin dokunmatik ekransız olarak üretileceği belirtiliyor.

BMW’nin geçen hafta dokunmatik ekransız modeller üretmeye başladığı açıklandı

Bimmerfest forum sitesinde paylaşılan gönderide bir kullanıcı, BMW’nin geçen hafta dokunmatik ekransız modeller üretmeye başladığını açıkladı. Bu modeller arasında 3 Serisi, 4 Serisi Coupe ve Cabrio, 4 Serisi Gran Coupe, Z4 ve mevcut X5, X6 ve X7’nin tüm versiyonları yer alıyor.

Dokunmatik ekransız olarak üretilen modellerde, pencere etiketinde dokunmatik ekranın oldmadığını belli eden 6UY kodu yer alacağı söylendi. Bu durumdan etkilenen araç sahiplerine ise 500 doalarlık kredi sağlanacağı belirtiliyor.

Dokunmatik ekranın kaldırılması ile bilgi-eğlence sistemi yalnızca iDrive Kontrolörü ve sesle kumanda yoluyla kullanılabilecek. Araçlarını Park Asistanı sistemi ile birlikte alan kullanıcılar Backup Assistant sistemine de ulaşamayacak. Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere bilgi-eğlence sisteminin diğer özelliklerinin ise korunacağı gelen bilgiler arasında.

Edmunds‘a göre otomobil üreticisi de bu haberleri onaylamış durumda.

Yapılan haberde açıklamada “Bu önlem, dünya çapında otomotiv üretimini etkileyen ve bazı özelliklerin veya seçeneklerin kullanılabilirliğinde sınırlamalara neden olan endüstri çapında tedarik zinciri sorunlarının bir sonucudur.” ifadeleri kullanıldığı belirtildi.

Bu durumdan etkilenen müşterilerin, yerel BMW bayilerinde değişikliğin kabul edildiğini onaylayan bir form imzalamaları gerekiyor. Dokunmatik ekranı olmayan araçlar müşterilere teslim edilmeden önce bir yazılım güncellemesine de ihtiyaç duyacak.

Yeni bir BMW markalı otomobil almak isteyenler araçlarını alırken bu sıkıntıyla karşılaşacakları gibi aynı zamanda gelecekte araçlarını elden çıkarırken de değer kaybı yaşayacaklardır. Bakalım çip krizi bundan sonra ne gibi sorunlara yol açacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu