Audi adım adım Formula 1’e

Autocar’ın yaptığı habere göre Audi, Formula 1 şampiyonasına girmeye çok yakın. Alman otomobil üreticisinin FIA’ya gönderdiği bir mektubun içeriğini paylaşan dergi, markanın yakın zamanda duyuru yapacağını belirtiyor.

Volkswagen Grubu bir süredir Formula 1’e girmeyi düşünüyor.

Mektup, Audi CEO’su Markus Duesmann ve Audi AG Teknik Geliştirme Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffman tarafından, geçtiğimiz günlerde görevinden ayrışan FIA başkanı Jean Todt’a hitaben yazılmış. Yetkililer, gönderilen mektupta “Çabalarınız sayesinde artık bitiş çizgisine yaklaştık” ifadeleri kullanmışlar.

CEO ve Teknik Geliştirme Patronu, Audi’nin F1 katılımının Volkseagen Grubu yönetim kurulu tarafından henüz onaylanmadığını söylemelerine rağmen ileriye dönük umut dolu mesajlara yer vermişler. Habere göre, “Son zamanlarda, teknik, sportif ve finansal düzenlemeler taslağı anlamında başka bir dönüm noktasına ulaştık. Bu taslağın tüm hedefler için tatmin edici çözümler içerdiğine inanıyoruz.” ifadeleri mektuptayer alıyor.

Mektupun ise şu cümleyle bittiği belirtiliyor: “Sizinle ve ekibinizle birlikte çalışmayı, bu önemli süreci tamamlamayı ve gelecek yılın başlarında Formula 1’e girişimizi onaylamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” Bu açıklama ile Audi’den önümüzdeki aylarda Formula 1 ile ilgili bir duyuru bekleyebiliriz.

Volkswagen Grubu bir süredir Formula 1’e girmeyi düşünüyor. Birkaç hafta önce, Porsche Motorsport başkanı Thomas Laudenbach, FIA ile görüştüklerini söyleyerek F1’e olan ilgilerini resmen doğrulamıştı. Son raporlar Audi’nin katılımını teyit etmekle birlikte, VW Group’un her iki şirketin de devam etmesine izin verip vermeyeceği ve fabrika takımı mı yoksa motor tedarikçileri mi olacağı belli değil. McLaren’ın geçen ay Audi tarafından satın alındığı yönündeki haberleri yalanlamasına rağmen Autocar, Audi’nin F1 takımlarında hisse senetleriyle sonuçlanabilecek olası bir ortaklık için hem McLaren hem de Red Bull ile görüşebileceğini öne sürüyor.

Volkswagen, 2026’da odaklanılacak yeni güç ünitesi kurallarından yararlanmak istiyor. Yeni düzenlemeler, sürdürülebilir yakıtları ve hibrit motorları benimseyerek F1’i daha çevre dostu hale getirecek. Aynı zamanda, FIA devasa Ar-Ge maliyetlerini azaltarak yeni şirketlerin girmesini ve rekabet etmesini de kolaylaştırmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu