Mazda MX-5 2022 model yılı için makyajlandı

Mazda MX-5, 2022 yılında bir dizi güncelleme ile geliyor. Yapılan güncelleme ile birlikte daha iyi bir performans vaat eden otomobil dış görünüş anlamında ise bir değişiklik içermiyor.

İkonik spor otomobilde yapılan en önemli değişiklik markanın Kinematik Posture Control (KPC) teknolojisinin dahil edilmesi olmuş

İkonik spor otomobilde yapılan en önemli değişiklik markanın Kinematik Posture Control (KPC) teknolojisinin dahil edilmesi olmuş. Bu sistem, sol ve sağ arka tekerlekler arasındaki hız farkından yola çıkarak gerçek zamanlı olarak dönüş koşullarını belirliyor ve buna karşılık olarak tekerleklerin hareketini buna göre düzenliyor. Böylelikle aracın çok daha dengeli bir sürüşe sahip olması sağlanmış.

Mazda, Kinematik Posture Control sisteminin, frenlere basıldığında otomobilin gövdesini aşağı çeken bir “kaldırma önleyici” kuvvet oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, bu sistem yüksek G kuvveti olan koşullarda viraj alırken içte kalan arka tekerleğe küçük bir frenleme kuvveti uyguluyor. Bunların yanı sıra yeni sistem ile birlikte yüksek hızlı virajlarda aracın daha istikrarlı bir duruş sergilediğinin da altı çizildi.

Bu değişikliğin dışında yeni MX-5’e yeni bir renk seçeneği de eklenmiş. Resimlerde de görülen Platin Quartz Metallic adı verilen renk yeni yıl ile birlikte paletteki yerini alacak. Terracota Nappa deri seçeneği de yine yenilikler arasında.

Aracın kaputunun altında ise bir değişiklik beklenmiyor. 132 beygir gücündeli 1.5 litrelik atmosferik motor giriş seviyesini oluştururken 181 beygirlik 2.0 litrelik daha fazla güç isteyenler için sunulacak. Bazı pazarlarda aracın sadece 2.0 litrelik motorla sunulacağı da gelen haberler arasında.

Mazda Avustralya genel müdürü Vinesh Bhindi de yapılan güncelleme hakkında, “Bu güncelleme, MX-5’in doğuştan gelen potansiyelini her zamankinden daha geniş bir sürüş senaryosu yelpazesinde en üst düzeye çıkararak, Jinba-ittai’nin çok iyi bilinen duygusunu güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Düşük güç ile de keyifli sürüşler yapılabileceğini kanıtlamak isteyen Mazda MX-5 bakalım 2022 yılı ile birlikte bu iddiasını devam ettirebilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu