Mazda MX-5 30 yaşında!

Dünya’nın en önemli roadster modeli olarak gösterilen Mazda MX-5 30 yaşında. 1989 yılından beri yollarda gördüğümüz ve görmekten keyif aldığımız MX-5 dördüncü jenerasyonu ile karşımıza çıkıyor. Fakat test konuğumuz yollarda gördüğümüz standart MX-5’lerden değil. Dünya’da 3000 adet ile sınırlı 30th Anniversary adı altında üretilen limitli versiyon miata. Ülkemizde 6 adet getirilen 30th Anniversary MX-5 2.0 motoru ile her vitesinde bizlere tutku dolu sürüşünü yansıtıyor.

Bu özel miata için limitli versiyonda farklı değişikliklere ve iyileştirmelere gidilmiş. Sadece orange racing (gündoğumunu temsil ediyor) renginde üretiliyor. Dışı kadar içeriside göz alan otomobilin iç trimlerinde turuncu detaylara ve alkantara’ya bolca yer verilmiş. Bu ikilinin otomobile ne kadar yakıştığını söylemeye bile gerek yok. Turuncu ve alkantara’nın koltuklarda devam ettiğini de söylemeden geçmeyelim. Güncel MX-5’lere göre daha alçakta konumlandırılan koltuklar otomobilin üstünü açtığınızda saçlarınızı rüzgarla dans ettirmiyor.

184 beygir güç ve 205 Nm tork üreten 2.0 litrelik 4 silindirli atmosferik arkadan itişli bu motor hem gücüyle hemde yüksek devirdeki sesi ile yüzünüzü gülümsetmeyi başarıyor. E tabii bunda büyütülen egzoz valflerinin ve bu modele özgü değişen egzoz manifoldu’nunda büyük bir payı var. 0’dan 100’e kavuşmak için sadece 6,3 saniyeye ihtiyacı olan MX-5’in durma kabiliyetide en az hızlanması kadar etkileyici. 4 pistonlu brembo frenler referans teşkil edecek düzeyde. Rays marka alüminyum jantlara sahip MX-5, standart MX-5’lerde kullanılan jantlardan daha hafiflik sunuyor. Ayrıca görünümü ve rengiyle de göz dolduruyor.

Her araçta seri numarası mevcut olan bu seride sizi her detayı ile özel hissettiriyor. 30.yıl özel seri MX-5 hem RF hem de kumaş tavan olarak satın alınabilecek.

TEKNİK ÖZELLİKLER

MAZDA MX-5 30th Anniversary

2.0 litre 205 Nm Tork

0-100 6,3 saniye

Karma tüketim 6,9 litre

1045 kg

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu