2022 Jeep Renegade Brezilya’da yüzünü göstedi

2022 model yılı için makyajlanan Jeep Renegade kendini gösterdi. Yakın zamanda yapılacak genel lansman öncesinde yenilenen SUV model Jeep Brasil tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

Jeep, Renegade’nin hâli hazırda başarılı olan tasarımını küçük değişiklikler ile güncellemiş

Çoğu detay marka tarafından paylaşılmamış olsa da ortaya konan görseller ile birlikte aracın tasarımı hakkında fikir sahibi oluyoruz. İç mekandan başlaycak olursak 8.4 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı, yeni direksiyon simidi ve tamamen dijital bir gösterge paneli bizleri karşılıyor. Makyaj ile birlikte çok daha modern bir kokpite sahip olan Renegade’de malzeme kalitesinin de arttırıldığı belirtildi.

Paylaşılan fotoğraflar ve aracın yeteneklerini ortaya koyan video sayesinde Renegade‘nin dış bölümünde meydana gelen değişiklikleri de görme fırsatı yakalıyoruz. Jeep, Renegade’nin hâli hazırda başarılı olan tasarımını küçük değişiklikler ile güncellemiş diyebiliriz. Yeni ve daha ince ızgara gözümüze çarpan ilk değişiklik oluyor. Markanın imzası niteliğinde 7 parçalı ızgaranın tampon ile oluşturduğu girinti çıkıntılar oldukça hoşumuza gitti. Ayrıca bu detay ile aracın daha agresif göründüğünü söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra Renegade’nin gündüz farları da elden geçirilirken ön tampon da makyaj operasyonundan nasibini almış.

Arka bölüme geçtiğimizde de makyaj operasyonlarının bir klasiği olarak stop lambalarının da LED grafiklerinin değiştiğini görüyoruz. Jeep’in eski modellerinde bulunan yakıt bidonlarının üzerindeki şekle atıfta bulunarak X şeklinde tasarlanan LED elemanlar artık biraz daha farklı ve modern görünüyor. Aracın arka tamponuna ise bir korumalık eklenerek aracın arazi kabiliyeti vurgulanmış.

Görsellerde yer alan aracın sahip olduğu T270 logosuna değinecek olursak; 1.3 litrelik T270 turbo-flex motora işaret ediyor. Benzinle 180, etanol ile 185 beygir güç üretebilen bu ünitenin tork değeri ise 270 Nm olarak açıklandı. Önden çekişli versiyonlar 6 ileri manuel şanzımanla gelirken dört tekerlekten çekiş sistemine sahip modelise 9 ileri otomatik şanzımanla sunulacak.

Tanıtım videosu ve görsellerinde yer alan model, Renegade’nin en üst seviyesine temsil eden Trailhawk versiyonu. O yüzden bazı tasarım ögeleri aracın diğer donanım seviyelerinde değişiklik gösterebilir. Aracın iç mekanında kullanılan malzeme kalitesi de muhtemelen değişecektir.

Fiat 500X ile aynı Small Wide platformu üzerinde yükselen Renegade oldukça başarılı satış rakamlarına ulaştı. Jeep de bu başarılı otomobilini makyaj operasyonları ile birlikte güncel tutmaya özen gösteriyor. Yenilenen Jeep Renegade’nin yakın zamanda diğer pazarlar için de tanıtılmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu