Toyota macera tutkunları için 3 farklı modelini sergiliyor!

Toyota, maceracı kimlikleriyle de öne çıkan Hilux, Proace CITY ve RAV4 modelleriyle 16 Ocak tarihine kadar sürecek Karavanist ve Outdoorist Fuarları’nda doğa tutkunlarına sesleniyor. Kutuplardan volkanlara “yenilmez” kimliğinin hakkını fazlasıyla veren Hilux, hem iş hem de tasarımı, teknolojisi ve üstün standart donanımlarıyla özel amaçlar için kullanılabilen Proace CITY ile birlikte “her yere gidebilme” ruhunu taşıyan güçlü RAV4, İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen fuarda doğaseverlerin beğenisine sunuluyor.

16 Ocak tarihine kadar doğa tutkunlarına sesleniş devam edecek!

Maceracı ruhu hayatın her anına taşıyan 3 kampçı modelle Karavanist ve Outdoorist’te yerini alan Toyota, her fırsatta kendini doğa ile bütünleştirenlere mükemmel seçenekleri yakından tanıma fırsatını sağlıyor. Mobilite çözümlerinin her alana taşındığı bugünlerde Toyota; Hilux, Proace CITY ve RAV4 modellerinin üstün özelliklerini keşfetmek isteyenleri Karavanist ve Outdoorist’deki standında bekliyor olacak.

Toyota Proace City

821 kg taşıma kapasitesi ve 1000 kg’lik römork çekme kapasitesiyle öne çıkan Proace City, aynı zamanda farklı motor seçenekleri sunuyor. Proace City, yeni teknolojik özellikleri, aktif güvenlik sistemleri ve pratik kabiniyle bir mobil ofis gibi kullanılabilecek. 4,403 mm uzunluğa, 1,880 mm yüksekliğe, 1,848 mm genişliğe ve 2,785 mm dingil mesafesine sahip Proace City, modern iç ve dış tasarımı pratik bir kullanım ve konforlu sürüşle buluşturuyor. Ticari model, 775 litre ve arka koltuklar katlandığında 1414 litre olan bagaj hacmiyle de öne çıkıyor.

PROACE CITY, iki farklı dizel motor seçeneğiyle tercih edilebilecek. 100 HP ve 130 HP’lik 1.5 litre dizel motorlar, düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon değerleriyle öne çıkıyor. 100 HP güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 litrelik giriş seviyesi dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor. 110 g/km CO2 değerine sahip motorun karma tüketimi 4.2 litre/100 km. Bu güç ünitesi, Proace CITY’nin 0-100 km/s hızlanması 12.9 saniye tamamlamasını ve 172 km/ maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor. Proace CITY’nin daha yüksek performans sunan 130 HP ve 300 Nm’lik 1.5 litre dizel motoru ise, 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştiriliyor. 114 g/km CO2 emisyon salımı olan aracın, 100 km’de tüketimi ise 4.4 litre. 0-100 km/s hızlanmasını 11.1 saniyede tamamlayan 130 HP’lik Proace CITY, 183 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Proace CITY’nin her iki motor seçeneği de, hem şehir hem de şehir dışı sürüşlerde ideal bir performans sunuyor.

Toyota Hilux

Ödüllerle taçlandırılan Hilux’ın yenilmezliği, Dakar Rallileri’nde elde ettiği başarıların yanı sıra Kuzey Kutbu, İzlanda volkanları ve Antarktika kıtasını fethederek sayısız kez kendisini kanıtladı. Şu anda altı farklı ülkede üretilen Hilux, 180 ülkede satışa sunularak dünya çapında bir üne sahip. Global olarak 18 milyon adetten daha fazla satış rakamıyla dünyanın favori pick-up’ı olarak öne çıkıyor.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 Hybrid Avrupa’da iki farklı versiyon ile sunulan. Her iki versiyon da yeni 2.5 litrelik hibrit güç ünitesine ev sahipliği yaparken önden çekişli model 218 beygir güce sahip olacak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan versiyon 222 beygir güç sunarken, 100 km/s hıza 8.1 saniyede ulaşabiliyor. Toyota bu verilerin yanı sıra RAV4 Hybrid’in yakıt tüketimi rakamlarını da yayınladı. 100 km’de 4.4 litrelik yakıt tüketimine sahip olduğu açıklanan model, 100 g/km’lik karbondioksit emisyonuna sahip.

Markanın yeni TNGA platformu üzerinde yükselen yeni RAV4, çok daha düşük ağırlık merkezi ve %57 daha rijit bir yapı sunuyor. Tüm bunların yanı sıra 51’e 49’luk ağırlık dağılımıyla da yine Toyota RAV4 oldukça iddialı. Toyota yapılan yenilikler ile birlikte yeni modelin çok daha rafine bir sürüşe sahip olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu