Toyota Corolla 50 milyonluk üretim adetini kutluyor

Toyota, 50 milyonuncu Corolla modelini üreterek aşılması zor bir rekora imza attı. Japon üretici de bu önemli mihenk taşını beş parçadan oluşan bir manga serisiyle kutluyor.

12. nesliyle hayatına devam eden ikonik model için hazırlanan mangalarda da otomobilin hikayesi anlatılmış.

60’lı yıllarda başlayan üretiminden bu yana ismi değişmeden günümüze kadar gelen Corolla, uzun zamandır aramızda. 12. nesliyle hayatına devam eden ikonik model için hazırlanan mangalarda da otomobilin hikayesi anlatılmış. Oluşturulan her manga otomobilin hayranları tarafından gönderilen fotoğraftan ilham alınarak oluşturulmuş.

Otomobilin hikayesi ile birlikte mangalar, Japon otomotiv kültürünün tarihine ilginç bir bakış atıyor. Japon ailelerinin sahip oldukları ilk araçların genelde Corolla olmasına dikkat çeken Toyota, hayatını AE86’sına ve yarışlara adamış bir adamın hikayesini anlatıyor.

2020’lere gelindiğinde ise hikaye, modern otomotiv dünyasında olduğu gibi, otomobilin performansı kadar teknolojisine de odaklanıyor.

Öykülerin tümü Japonca yazılmış ve bu yüzden çoğumuz için hikayeleri anlamak oldukça zor. Ancak içerisindeki sanat ve onlara ilham veren fotoğraflara bakmak bile insanın hoşuna gidiyor.

Toyota, Corolla’nın tarihini kutlamak için sadece mangalarla yetinmemiş. Japon üretici Japon pazarında sunulacak üç farklı versiyonu da Kasım ayında tanıtmıştı. Bu özel versiyonlarda siyah vurgular ve özel renk seçeneklerinin yanı sıra “50 Million Edition” logosu yer alıyor. Japon üretici, 50 milyon adetlik bu etkileyici başarısı için kendisiyle gurur duymakta çok haklı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu