BMW renk değiştiren iX ile CES 2022’de

CES 2022 ile birlikte markalar en yeni teknolojilerini birer birer sunmaya başladı. BMW de yeni renk değiştiren boya temasını tanıtmak için bu fuarı tercih etmiş. Görenleri şaşkınlığa uğratan bu teknoloji için ise Bavyeralı üretici tamamen elektrikli BMW iX modelini kullanmış.

BMW iX modelini ilk olarak füme rengiyle görüyoruz daha sonra ise sistemin etkinleştirilmesi ile birlikte aracın rengi bir anda beyaza dönüyor

Alman otomobil üreticisi, fuar öncesinde “tek bir düğme ile aracın dış rengini değiştiren bir teknoloji” sergileyeceğini açıklamıştı. Bu bilgi dışında BMW tarafından bir paylaşım gelmemişti ancak Twitter’da Out of Specs Studios adlı kullanıcı tarafından aracın renginin değiştiğini gözler önüne seren bir video paylaşıldı.

Videoda iX modelini ilk olarak füme rengiyle görüyoruz daha sonra ise sistemin etkinleştirilmesi ile birlikte aracın rengi bir anda beyaza dönüyor. Ardından daha da şaşırtıcı bir şekilde gövde renginin dalgalandığına tanık oluyoruz. Eğer BMW tarafından yapılmış bir resmi açıklama olmasaydı bizler de bu videonun sahte olduğunu düşünebilirdik.

Otomobil üreticileri ve teknoloji şirketleri, yenilikçi teknolojileri ve özellikleri düzenli olarak CES’te tanıtıyor. Bu teknolojilerin bir çoğunu daha sonra yollarda görebiliyoruz ancak bazı teknolojiler ise bu kadar şanslı olmuyor. BMW’nin müşterilerine bu şekilde renk değiştiren bir boya seçeneği sunup sunmayacağını henüz bilmiyoruz. Bu teknoloji markanın sadece reklam stratejisi de olabilir.

Ek bilgi olarak bu videoyu Twitter’a yükleyen kişi, yaptığı paylaşımda boyanın sıcaklığa çok duyarlı olduğunu ve BMW’nin çok ısınma veya soğuma ihtimallerine karşı bir yedek araç getirdiğini iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu