Yeni Mitsubishi ASX 2023 yılında geliyor

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı Alliance’nin 2030 yol haritası sunumunda birçok detay paylaşıldı. Ortaklığın Mitsubishi kanadındaki en büyük haber ise yeni ASX modeli oldu. Bir teaser görseli ile birlikte yeni model için 2023 yılı işaret ediliyor.

Yeni Mitsubishi ASX temellerini ikinci nesil Renault Captur ve Nissan Juke ile paylaşacak

Sunum sırasında, yeni Mitsubishi ASX’in temellerini ikinci nesil Renault Captur ve Nissan Juke ile paylaşacağı doğrulandı. CMF-B platformu, Renault Clio ve Dacia Sandero modellerinin yanı sıra Renault Arkana coupe-SUV tarafından da kullanılıyor. Aracın motor seçenekleri henüz paylaşılmamış olsa da bu platformun 1.0 TCe, 1.3 TCe, 1.5 dCi, 1.6 dCi ve yeni hibrit sistemlerle uyumlu olduğunu biliyoruz.

Mitsubishi ayrıntılar konusunda oldukça ağzı sıkı davranıyor olsa da Avrupa pazarı odaklı olarak geliştirilen yeni modelin elektrikli bir seçeneğinin olması da beklenebilir. Bunun yanı sıra giriş seviyesinde 1.0 turbo beslemeli TCe motor ve Renault’un 140 beygir güç üretebilen E-Tech hibrit güç aktarma organını yeni modelde kullanılabilir. 160 beygirlik şarj edilebilir hibrit versiyon da yine seçenekler arasında. Ancak bu seçenek ile birlikte aracın fiyatı daha üst seviyelere çıkabilir. Renault’un geliştirdiği hibrit sistemde 1.6 litrelik atmosferik motora eşlik eden iki adet elektrikli güç ünitesi yer alıyor. İki sistem arasındaki farkı ise bataryalar oluşturuyor; standart hibrit sistemde 1.2 kWh’lik batarya kullanılırken, şarj edilebilir hibrit versiyon kendisine 50 km’lik elektrikli sürüş menzili sağlayan 9.8 kWh’lik bataryaya sahip.

Paylaşılan teaser görseline geçtiğimizde oldukça dinamik hatlara sahip bir crossover ile karşılaşıyoruz. Agresif bir ön bölüme sahip olan aracın belirgin çamurlukları ve eğimli tavan çizgisi ile oldukça sportif göründüğünü söyleyebiliriz. Ön bölümde en çok dikkatimizi çeken detay ise markanın “Dinamik Kalkan” olarak adlandırdığı tasarım felsefesinden vazgeçilmesi oldu. Büyük Mitsubishi amblemi ile ayrılan ön ızgara, ince LED farlara uzanan krom panellerle kaplanmış gibi görünüyor.

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı, B-SUV modelleri arasında “yüksek” düzeyde farklılaşmayı seçmiş. Platformu ve güç aktarma organını paylaşan araçlar dış ve iç tasarım konusunda ise tamamen farklı yollar izliyor. Her ne kadar Renault tarafından üretilecek olsa da Mitsubishi, yeni ASX modelini kuzenlerinden ayırmak için fazla mesai harcayacaktır.

Mevcut Mitsubishi ASX, 90 ülkede 1.32 milyondan fazla satarak Japon markanın en popüler modelleri arasına girmeyi başardı. Ancak uzun zamandır piyasada olan ASX için artık yenilenme zamanı geldi de geçiyor bile. 2009 yılında tanıtılan model, 2012, 2016 ve 2019 yıllarında makyaj operasyonu geçirmişti.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yeni ASX 2023 yılında piyasaya sürülecek. Yeni model aynı zamanda Mitsubishi’nin Avrupa SUV pazarına dönüşünü de temsil ediyor. Bilindiği gibi Japon üretici 2020 yılında Avrupa’ya olan SUV ihracatını durdurmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu