Ferrari F1-75 2022 sezonunu bekliyor

Ferrari, 2022 sezonunda yarışacak aracının üzerindeki örtüleri kaldırdı. Bu yıl 75. yılını kutlayan Ferrari yeni yılda yarışacak olan otomobiline de F1-75 adını vermiş.

Ferrari, yeni sezonda Mercedes ve Red Bull takımlarıyla şampiyonluk için yarışmayı hedefliyor.

2020 sezonunda markalar klasmanındaki altıncılığın ardından geçtiğimiz sene üçüncülüğü elde eden marka, yeni sezonda yeni kurallarla birlikte yükselişine devam etmek istiyor. Charles Leclerc ve Carlos Sainz ile yola devam eden Ferrari, yeni sezonda Mercedes ve Red Bull takımlarıyla şampiyonluk için yarışmayı hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda yeni aracını tanıtan Ferrari, diğer markalar ile kıyasladığımızda en farklı tasarımla karşımıza çıktı. Sivri bir ön buruna sahip olan aracın kanadı kıvrımlardan oldukça uzak. Üçgen formlu merkezi hava girişiyle de rakiplerinden ayrılan yeni Ferrari F1-75, ince yan hava girişleri ve uzun “köpek balığı yüzgeci” ile oldukça farklı görünüyor.

Biraz daha arkaya doğru ilerlediğimizde Ferrari’nin tıpkı Aston Martin’de olduğu gibi üzerinde havalandırma bölmeleri bulunan geniş bir gövde tasarımına gittiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra Ferrari şimdiye kadar gördüğümüz rakiplerinden farklı olarak aracın motor kaplaması ve yan bölümü arasında çukurlaşan bir tasarım benimsemiş. Bu tasarımın aracın aerodinamik yapısını nasıl etkilediğini merak ediyoruz.

Tasarımsal değişikliklerle birlikte Ferrari yeni yılda yeni bir renk düzenine de merhaba diyor. Kırmızı gövde rengine eşlik eden siyah kanatlara sahip olan araç oldukça güzel görünüyor. Bir diğer iyi haber ise yeşil “Mission Winnow” logosuna veda edilmesi oldu. Bu yeni renk düzeni bizlere markanın efsanevi 641 aracını hatırlatıyor. 1990 yılında yarışan 641, Ferrari’yi markalar klasmanında ikinciliğe taşımıştı. Markanın F1-75’ten beklentisinin de en az ikincilik olacağını düşünüyoruz.

Ferrari’nin 2022 sezonu içim benimsediği bu tür radikal tasarımlar genelde ya büyük başarı ya da büyük başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bakalım Ferrari bu sezon başarıyı yakalayabilecek mi? Tabi ki bunu 20 Mart’ta Bahreyn’de başlayacak yeni sezona kadar bilemeyeceğiz.

Şimdiye kadar araçlarını tanıtmayan sadece üç takım kaldı. Bu takımlar arasında Mercedes 18 Şubat’ta, Alpine 22 Şubat’ta ve Alfa Romeo 27 Şubat’ta araçlarının üzerindeki örtüleri kaldıracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu