Mattias Ekström çölün ardından buz üzerinde yarışıyor

Ocak ayında düzenlenen Dakar Rallisi’nde başarılı bir performans sergileyen Mattias Ekström çölden buza geçiyor: 5-6 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Race of Champions-ROC’ etkinliğinde Audi adına yarışıyor.

Daha önce bu yarışı üç kez kazanma başarısı gösteren İsveçli pilot, bu yıl da zaferle ayrılmanın planlarını yapıyor

 Dünyanın en iyi motor sporu pilotları 5-6 Şubat’taki ROC Dünya Finali’nde bir araya geliyor. 

Ocak ayında düzenlenen Dakar Rallisi’nde zorlu çöl koşullarında başarılı bir mücadele sergileyen Mattias Ekström, hafta sonunda yine Audi adına ve bu kez buz üzerinde “Race of Champions”ta yarışacak.

Daha önce bu yarışı üç kez kazanma başarısı gösteren İsveçli pilot, bu yıl da zaferle ayrılmanın planlarını yapıyor. Şampiyona ilk kez İsveç’in kuzeyindeki Pite Havsbad’da kar ve buz üzerinde yapılacak.

Ocak ayındaki 2022 Dakar Rallisi’nde Audi takımımın en iyi pilotu olan ve geçtiğimiz hafta sonunu Avusturya’nın Zell am See kentinde düzenlenen GP Ice Race’de, Audi RS Q e-tron ile kar ve buz üzerinde pratik yaparak geçiren Mattias Ekström “Bu koşulları seviyorum. Başlangıçların çok farklı ve belirleyici olacağını düşünüyorum. İyi bir kalkış yapamayanların şansı olacağını sanmıyorum.” dedi.

Etkinlikte iki yarış yer alıyor: İlki, 5 Şubat günü, sürücülerin takım halinde yarışacakları ROC Nations Cup. Diğer etkinlik ise 6 Şubat günü, ROC Champion of Champions olmak için mücadele edilecek bireysel yarış.

Kuzey Kutup Dairesi’nden yaklaşık 95 km uzakta, Baltık Denizi üzerinde yer alan Pite Havsbad, Formula 1, NASCAR, Indy 500, Le Mans, WRC ve World Rallycross gibi yarış serilerinin yıldız pilotlarına ev sahipliği yapacak. 

Şampiyonada Ekström’ün yanı sıra Sebastian Vettel, Mika Hakkinen ve Sebastian Loeb gibi şampiyon pilotlar da yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu