Rusya GP’si iptal edildi, Türkiye takvime eklenebilir

Formula 1, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki olarak Eylül ayındaki Rusya Grand Prix’sini iptal etme kararı aldı. F1 yönetimi yapılan açıklamada yarışın düzenlenmesinin artık “imkansız” olduğu ifadelerini kullandı.

Yeni gelişmeler ile birlikte F1 yönetimi yeniden ülkemize başvurabilir.

F1, etkinliğin akıbeti konusunda henüz net bir açıklama yapmadı. Rusya GP’nin tamamen iptal edilme ya da başka bir ülkeye taşınma ihitmali bulunuyor. Türkiye, pandemi sırasında iptal edilen yarışlar yerine iki kez devreye girerek günü kurtarmıştı. Bu gelişme ile birlikte F1 yönetimi yeniden ülkemize başvurabilir.

Formula 1 tarafından yapılan açıklamada, “FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, insanları birleştirmek ve ulusları bir araya getirmek için olumlu bir vizyonla dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri ziyaret ediyor. Ukrayna’daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor ve mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunmasını umuyoruz… Perşembe akşamı Formula 1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşların görüşü de dahil olmak üzere, mevcut koşullarda Rusya Grand Prix’sini düzenlemenin imkansız olduğu sonucuna varıldı.” şeklindeki ifadelere yer verildi.

F1 içerisinden kişisel tepkiler de gelmeye başladı. Aston Martin’den Sebastian Vettel, işgalin devam etmesi durumunda yarışı boykot edeceğini açıkladı. Red Bull takım patronu Christian Horner ve Red Bull pilotu Max Verstappen ise Eylül ayındaki yarışın yapılamayacağına dair görüş bildirdi.

İşgale bir tepki de Haas takımından geldi. Takım, sponsoru olan Uralkali logolarını ve renklerini araçlarından kaldırırdı. Rus kimya şirketinin başkan yardımcısı olan Dmitry Mazepin aynı zamanda Haas sürücüsü Nikita Mazepin’in de babası. Baba Mazepin’in Vladimir Putin’in bilinen bir ortaklarından biri olduğu da öğrenildi.

Guardian, haberinde Mazepin’in Rus uyruklu insanlara vize kısıtlamasının getirilmesi durumunda takımdaki yerini kaybedebileceğini dile getirdi. Ayrıca Haas takımının Uralkali ile bağlarını tamamen koparması durumunda finansal olarak büyük zorluklarla karşılaşabileceğinin de altı çizildi.

2022 sezonunda yeni kurallara sahne olacak olan Formula 1’de yeni gelişmeler ile birlikte soru işaretleri de artmaya devam ediyor. Bakalım yeni sezon bizlere neler gösterecek?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu