Formula 1’de kask içi kameralar heyecanı ikiye katlıyor

Geçtiğimiz sezon Max Verstappen ve Lewis Hamilton arasında sıkı bir şampiyonluk çekişmesine tanık olmuştuk. Son tura kadar süren bu çekişmede kazanan Verstappen olmuştu. Birçok kez yan yana gelen ve bizlere büyük bir mücadele izleten bu ikili 2021 Formula 1 sezonuna büyük bir heyecan katmıştı. 2022 sezonu ise farklı bir çekişme ile başladı. Özellikle kask içi kameralar ile yarışı pilotların gözünden izlemek Formula 1 heyecanını ayrı bir seviyeye çıkarıyor.

Kask içi kameralar daha ilk yarıştan büyük bir heyecana tanık olmamızı sağladı

Formula 1, birkaç yıldır kask içi kameralar konusunda çeşitli denemeler yapıyor. F1 yönetimi bu kameralar sayesinde izleyicilerin sürücülerin gözünden yarışı takip etmesini sağlamak istiyor. Önceki sezonlarda birkaç kez deneyimleme şansı bulduğumuz kameralar bu seneden itibaren daha sık karşımıza çıkacak. Sıralama turları ve yarışlarda daha fazla göreceğimiz kask içi kameralar daha ilk yarıştan büyük bir heyecana tanık olmamızı sağladı.

Henüz her marka kask için uygun olmayan kameraları geçtiğimiz hafta sonu sadece bazı sürücülerde görebildik. Kask kamerası takan sürücüler arasında Max Verstappen ile 17,18 ve 19. turlarda büyük bir rekabet içine girip başarıyla çıkan Charles Leclerc de yer alıyordu. Üç tur boyunca büyük heyecan yaratan bu ikilinin çekişmesi kask içi kameraya da yansıdı.

Formula 1 tarafından paylaşılan videoda Leclerc ve Verstappen’in çekişmesi gözler önüne seriliyor. Leclerc’in gözünden adeta bu mücadeleyi yaşıyoruz. Ana düzlük boyunca aynalarını sürekli kontrol ederek ilerleyen Leclerc, 1. virajın 50 metre öncesinde yer alan DRS bölgesine geride girip 4. viraj öncesi kendisine avantaj sağlamak adına 8. vitese çıkmayıp 7. viteste kaldığını görüyoruz. 1. viraja daha uygun bir yarış çizgisinden girdikten sonra 2. ve 3. virajlar için daha iyi bir çekiş yakalayan Leclerc 4. viraj öncesinde rakibini geçmeyi başarıyor. Daha sonraki turda da aynı senaryo gerçekleşirken, bir sonraki turda ise Verstappen frenlemeyi kaçırarak Leclerc’in kendisini geçmesine engel olamamıştı. Yarışın sonuna kadar lider götüren Leclerc Bahreyn GP’sini kazanırken Verstappen yaşadığı motor arızası ile yarışı tamamlayamadı.

Neredeyse tüm detaylarıyla bu büyük mücadeleye tanık olmak oldukça güzeldi. Daha ilk yarıştan heyecanı katlayan kask içi kameralar bakalım ilerleyen yarışlarda bizlere neler gösterecek?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu