Lotus’un SUV modelinin adı belli oldu: Eletre

29 Mart’ta gerçekleştirilecek olan resmi tanıtım öncesi Lotus, ilk SUV modelinin adını duyurdu: Eletre. Şimdiye kadar Type 132 olarak bilinen elektrikli SUV model, böylece İngiliz üreticinin isimlendirme politikasına uygun olarak “E” ile başlayan bir isme sahip olmuş oldu.

Eletre, 100 km/s hıza 3 saniyenin altında ulaşacak

İngiliz üretici, yeni SUV modeli için şimdiye kadar birçok teaser görseli paylaştı. Ancak daha önce sızdırılan patent görseli nedeniyle elektrikli SUV modeline oldukça hakimiz. Yeni SUV modelde verimliliği arttırmak adına aerodinamik yapı ön planda tutulmuş. Lotus aerodinamiyi düşünürken tasarımı da arka plana atmamış tabi ki. Oldukça şık bir SUV modelle karşı karşıya olduğumuzu şimdiden söyleyebiliriz.

Eğimli tavan çizgisi ve ona eşlik eden arka camın yanı sıra dikiz aynalar yerine kullanılan kameralar ile aracın hem aerodinamik hem de teknolojik anlamda öne çıktığını söylemek yanlış olmaz. Evija ve Emira’dan farklı olarak yatay ön farları ile bizleri selamlayan Eletre, bu anlamda yeni tasarım dilinin de habercisi oluyor. İki parçalı ön hava girişi de yine yenilikler arasında. Diğer markalardan farklı olarak aracın güvenlik asistanı elemanları tavanın ön bölümüne yerleştirilmesi de dikkat çeken detaylar arasında.

Spor tasarımı arka bölüme de taşıyan Lotus, çift parçalı spoyler ile bunu kanıtlar nitelikte. Aracın LED stop lambaları son dönemin modasına uygun olarak boydan boya uzanıyor. Aracın her iki yanında yer alan yarıklar ise her ne kadar elektrikli bir SUV olsa da Eletre’nin bir Lotus olduğunu ispatlıyor.

Lotus’un paylaştığı teaser görselleri sayesinde aracın iç mekanı hakkında da fikir sahibi olduk. Dijital gösterge tablosu ve dokunmatik kontroller içeren direksiyon simidine sahip olan SUV modeldeki vites kulakçıkları ise soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Bu kulakçıkların sürüş modları arasında geçiş yapmak ya da rejeneratif fren sisteminin ayarlarını değiştirmek için kullanılacağına inanılıyor.

İngiliz üretici, Eletre’nin elektrikli bir SUV model olmasına karşılık Lotus ruhunu taşıyacağı iddiasında. Henüz araç ile ilgili resmi rakamlar açıklanmamış olda da Eletre’nin 3 saniyenin altında bir 0-100 km/s hızlanma süresine sahip olduğunu biliyoruz. Bunun yanı sıra Lotus yeni Eletre’de 90 ve 120 kWh’lik iki farklı batarya seçeneği sunulacağını ve 800 V’lik mimariye sahip olacağını açıklamıştı.

Lotus’un model gamı yeni Eletre ile birlikte genişliyor. Ancak İngiliz üretici burada durmayarak 2023 yılında 4 kapılı bir coupe, 2025 yılında daha küçük bir SUV ve 2026 yılında ise yeni bir spor otomobili yollara çıkarmayı planlıyor. Tüm bu modellerin Eletre ile aynı platformu paylaşacağını da hatırlatalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu