Manuel şanzımanlı Toyota Supra onaylandı!

Uzun yıllardır devam eden söylentiler ve spekülasyonların ardından Toyota, manuel şanzımanlı Supra modelini sonunda resmen onayladı. Toyota Australia, paylaştığı gönderide spor otomobilin üç pedalına yer verdi.

Supra sonunda manuel şanzımana kavuşuyor!

Yapılan açıklamada, “GR Supra çok yakında Avustralya’da, saf sürüş tutkunlarının taleplerini karşılarken benzersiz bir dinamik deneyim sunmak üzere tasarlanmış yeni geliştirilmiş bir manuel şanzımanla satışa sunulacak. Manuel şanzıman, Supra’nın imzasını taşıyan yarış DNA’sını saf ve benzersiz bir sürüş deneyimi ile güçlendirecek.” ifadelerine yer verildi.

Supra gibi ikonik bir modelin sadece otomatik şanzımanla sunulması otomobilseverleri daha ilk günden hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak daha sonra bu beklentiler ışığında manuel şanzımanlı Toyota Supra hakkındaki ilk iddialar 2019 yılı ile birlikte gelmeye başladı. Yıllar geçtikçe de bu iddialar güçlenerek devam etti.

Toyota ise şimdiye kadar manuel şanzımanlı Supra konusunda ağzını oldukça sıkı tutmuştu. Bu gelişme ile birlikte Supra hayranlarının da büyük bir sevinç yaşadığını tahmin ediyoruz. Toyota Australia, önümüzdeki haftalarda otomobil hakkında daha fazla bilginin geleceğini açıkladı.

Toyota’nın bu haberi sadece Avustralya’da paylaşması ise kafalarda soru işaretine neden oldu. Ancak manuel Toyota Supra’nın sadece Avustralya pazarı ile sınırlı kalacağını düşünmüyoruz. Toyota bu ikonik modeli diğer pazarlarda da mutlaka satışa sunacaktır.

Bilindiği gibi Toyota Supra, BMW Z4 ile aynı platformu paylaşıyor. Şuanda sadece 8 ileri otomatik şanzımanla sunulan Supra, yakın zamanda manuel şanzıman ile karşımıza çıkacak. 387 beygir güç ve 498 Nm tork üreten 3.0 litrelik 6 silindirli motora manuel şanzımanın çok yakışacağını düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu