Toyota Supra manuel şanzımana kavuşabilir

Toyoto, uzun bir bekleyişin ardından ikonik modeli Supra’nın yeni neslini geçtiğimiz yıllarda tanıtmıştı. BMW ile ortak geliştirilen Toyota Supra, şimdiye kadar sadece otomatik şanzımanla satın alınabiliyordu ancak Japon Mag-X’e göre bu durum yakında değişecek.

Yeni Toyota Supra ilk çıktığı günden bu yana çoğu otomobil sever tarafından oldukça beğenilmişti. Aracın en çok eleştirilen yönü ise manuel şanzıman ile sunulmamasıydı. Sürüş meraklıları uzun zamandır bu isteği dile getiriyordu. Japon üretici de bu baskılara daha fazla dayanamamış gibi görünüyor.

Toyota Supra

Yapılan iddiaya göre Toyota, Supra’nın çekiciliğini devam ettirmek adına çeşitli güncellemeler yapmayı ve yeni versiyonlar tanıtmayı planlıyor. Japon üretici hali hazırda yeni modeline daha fazla güç seçeneği ve 4 silindirli motor seçeneği sunmuş durumda. Önümüzdeki dönemde bu versiyonlara yüksek performanslı Supra GRMN ve manule şanzımanlı bir model eklenebilir.

Henüz manuel şanzımanın hangi motor ile eşleştirileceğini bilmiyoruz ancak Car and Driver daha önce yaptığı bir haberde BMW Z4’te de sunulan 4 silindirli motorun manuel şanzımanla birlikte Supra’da da görev alabileceğini iddia etmişti.

Bunun yanı sıra yüksek performanslı Supra GRMN’nin manuel şanzımana kavuşma ihtimali de bulunuyor. Gelen haberlere göre her ikisi de manuel şanzımanla sunulan M3 ve M4 modellerinin sahip olduğu 3.0 litrelik çift turbo beslemeli 6 silindirli motor Supra GRMN’de görev yapabilir.

Bu iddialar karşısında Toyota ise henüz sessizliği koruyor ancak manuel şanzımanlı bir Supra ihtimali bile bizi heyecanlandırmayı başardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu