Yeni Mercedes-Benz T-Serisi gün yüzüne çıktı

Mercedes-Benz, geçen yıl tanıtılan Citan‘ın daha kaliteli ve şık bir versiyonu olan T-Serisi’ni tanıttı. Yeni Mercedes-Benz T-Serisi tıpkı Citan’da olduğu gibi altyapısını Renault Kangoo ile paylaşıyor. Hem içten yanmalı hem de elektrikli motora ev sahipliği yapacak olan yeni model, konfor, teknoloji ve güvenlik ekipmanları konusunda oldukça iddialı.

Yeni model hem içten yanmalı hem de elektrikli motorlarla sunulacak

T-Serisi’ne ilk bakışta Citan ile karşılaştırmanız oldukça mümkün. Ancak daha yakından bakıldığında T-Serisi’nin tasarım detaylarında Alman markanın binek araç yelpazesine yaklaştığını görebiliyoruz. Ön ızgaradaki ince krom şeritler, gövde rengi yan aynalar ve yeni tampon ile T-Serisi daha premium bu duruşa sahip. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan 17 inç jantlar da bu durumu destekliyor.

Markanın fütüristik EQT konseptinden ise bir hayli uzaklaşılmış olması bizleri üzdü. Modelin elektrikli versiyonu olacak EQT’de ise konsept modelden daha fazla detay görmeyi umuyoruz. Markanın güncel tasarım politikasına da da baktığımızda elektrikli versiyonun standart T-Serisi’nden önde ve arkada ayrılması oldukça muhtemel.

İçten yanmalı motora sahip T-Serisi’ne dönecek olursak; minivan 4.498 mm uzunluğa, 1.859 mm genişliğe ve 1.811 mm yüksekliğe sahip. Yeni model 2.716 mm’lik dingil mesafesiyle ise geniş bir iç mekan vadediyor. 7 kişilik oturma kapasiteli daha uzun dingil mesafesine sahip versiyon da yine planlar dahilinde.

İç mekanda da yine yüksek donanım seviyesine sahip Citan Tourer’dan izler görüyoruz. Alman üretici bu bölümde krom görünümlü parçalar ile kalite hissini arttırmak istemiş. 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip MBUX bilgi-eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto’yu destekliyor. Mercedes-Benz yeni modelinde dijital yerine ise analog göstergeler tercih etmiş. Analog göstergelerin arasında ise 5.5 inçlik bir ekran konumlandırılmış.

Sesli asistan, anahtarsız çalıştırma ve ambiyans aydınlatması iç mekanda sunulan diğer özellikler arasında. Güvenlik açısından, T-Serisi yedi hava yastığı ve çeşitli ADAS ile birlikte gelir. Opsiyonel olarak sunulan Sürüş Yardım Paketi’nde Aktif Mesafe Asistanı Distronic ve Aktif Direksiyon Asistanı yer alıyor.

Yeni Mercedes-Benz T-Serisi, ilk etapta dört silindirli benzinli ve dizel motorla sunulacak. T160d’de görev yapan 1.5 litrelik dizel ünite 95 beygir güç ve 230 Nm tork sunacak. T180d’de ise bu rakamlar 116 beygir güç ve 260 Nm olarak ölçülüyor. T180’de ayrıca kısa bir süre için gücü 119 beygire, torku ise 295 Nm’ye çıkaran “aşırı güç ve tork” özelliğine sahip.

Benzinli motor cephesinde 1.3 litrelik ünitenin iki farklı versiyonu ile karşılaşıyoruz. T160, 102 beygir güç ve 200 Nm tork sunarken, T180, 131 beygir güç ve 240 Nm torka sahip. Tüm motorlar standart altı ileri manuel ile eşleştirilmiş durumda. Dizeller ve daha güçlü benzinli motor seçeneğinde isteğe bağlı yedi ileri DCT otomatik şanzıman tercih edilebiliyor.

Yeni Mercedes-Benz T-Serisi, Almanya’da 30.000 euro’nun altından başlayan fiyat etiketine sahip. Yeni modelin Türkiye fiyatlarını ise henüz bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu