2022 Mercedes-Benz GLC’den ilk teaser geldi!

Mercedes-Benz, 1 Haziran’da tanıtılacak olan yeni GLC’den ilk görseli paylaştı. Aracın sol arka tarafını gözler önüne seren görsel oldukça karanlık olmasına rağmen 2022 Mercedes-Benz GLC modeli hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Yeni GLC’de 4Matic ve hibrit sistemler standart olarak sunulacak!

Paylaşılan görsel aracın incelen stop lambalarını ortaya koyuyor. Ancak karanlık görseli biraz açtığımızda ise ilk görüşteki kadar bir incelmenin söz konusu olmadığını görüyoruz. Araçta yer alan spoyler, arka difüzör ve tampondaki hava çıkışlarını göz önüne aldığımızda modelin AMG Line paketine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni GLC, yakın zamanda tanıtılan yeni C-Serisi ile yanı platform üzerinde yükseliyor. Mercedes-Benz, yeni GLC’nin değişken bir iç hacme sahip olacağını açıkladı. Bu da akıllara hareket ettirilebilen arka koltukları getiriyor.

Mercedes-Benz ayrıca GLC’nin şirketin MBUX bilgi-eğlence sisteminin en son sürümünü ve “tamamen dijitalleştirilmiş” kokpite sahip olacağını doğruladı. Yeni GLC’de muhtemelen diğer modellerden görmeye alıştığımız 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 11.9 inçlik dikey bilgi-eğlence ekranını göreceğiz.

Alman üretici aracın teknik detayları konusunda ise ağzını oldukça sıkı tutuyor. Ancak yeni modelin standart olarak 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi ve tüm motorlarda hibrit destek sisteminin sunulacağını biliyoruz. 4 silindirli güç ünitelerinde sunulacak yarı hibrit sistemin yanı sıra elektrikli olarak 100 km’lik menzil sunabilen şarj edilebilir hibrit motorları GLC’nin kaputunun altında görmeyi bekliyoruz.

Bazı pazarlarda ise dizel ünitelerin sunulmaya devam edeceği gelen haberler arasında. İlerleyen süreçte model gamının tepesinde yer alacak GLC 63 modeli de seçenekler arasına eklenecektir. 1 Haziran’da tanıtılacak olan 2022 Mercedes-Benz GLC hakkında ilerleyen dönemde daha fazla bilgiye sahip olmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu