Renault, hisselerini 1 Ruble karşılığında devretti!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepkiler sürerken şirketler de birer birer Rusya’yı terkediyor. Rusya ve bu işgale destek veren ülkelerde çalışmalarına son veren şirketlerden bir tanesi de Renault oldu. Rusya’da faaliyet gösteren en büyük Avrupalı otomobil üreticisi olan Fransız marka, bu ayrılışla birlikte tüm varlıklarını Rusya’da bırakıyor.

Renault, LADA hisselerini Rusya Otomotiv Araştırma Enstitüsü’ne devretti

Lada markalı araçları üreten AvtoVaz’daki %67.69 oranındaki hisselerini Rus Otomotiv Araştırma Enstitüsü’ne (NAMI) devreden marka, Renault Russia’yı da Moskova şehrine bırakıyor. Bu anlaşmanın ise sembolik olarak 1 Ruble karşılında yapıldığı açıklandı.

Bununla birlikte, Renault anlaşmaya eklediği madde ile birlikte AvtoVaz’daki hisselerini önümüzdeli 6 yıl içerisisinde geri alabilecek. Bu durum, ülkeye karşı yaptırımlar sona erdiği takdirde Renault’un da Rusya’ya geri dönebileceği anlamına geliyor.

Renault Rusya Lada

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo yaptığı açıklamada, “Bugün zor ama gerekli bir karar aldık ve Rusya’daki 45.000 çalışanımıza karşı sorumlu bir seçim yaparken, markanın performansını ve gelecekte farklı bir şekilde ülkeye geri dönme kabiliyetimizi koruyoruz. Renault Grubu’nun dönüşümünü daha da hızlandırma ve orta vadeli hedeflerini aşma yeteneğine güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

Renault için oldukça zor bir karar olsa da içinde bulunduğumuz durum düşünüldüğünde Fransız markanın fazla bir seçeneği olduğunu düşünmüyoruz. Yaklaşık 25 kuruş (1 Ruble) karşılığında yapıldığı iddia edilen anlaşma ile Renault’un Lada üzerindeki hakimiyeti de son bulmuş oldu. Bakalım ilerleyen yıllarda Renault Rusya’ya geri dönecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu