Bu Honda CR-V, Nissan GT-R R34 yüzüne ve 500 beygir güce sahip

Hiç kimse Honda CR-V’yi performansıyla öne çıkarmaz. Ancak bu durum aracın sahibini, onu baş döndürücü bir hız makinesine dönüştürmekten alıkoymamış. R34 Nissan Skyline GT-R‘dan gelen ön yüze sahip olan bu Honda CR-V, 500 beygir güç ve dört tekerlekten çekişe sahip.

Çekilen görüntülerde bu aracın bir Honda CR-V olduğunu anlamak oldukça zor

Adam Zillin isimli YouTuber tarafından Japonya’daki dünyaca ünlü Fuji Speedway’de HKS Premium gününde çekilen bu görüntülerde CR-V’yi tanımak oldukça zor. Aracın orijinal modelini anlamak için arka tarafına geçmenzi gerekiyor. Araç önden ve yandan Nissan Stagea ile oldukça benzeşiyor. Görüntüleri çeken Zillin de aracın ilk etapta bir Stagea olduğunu düşündü ama durum hiç de öyle değildi.

Daha yakından bakıldığında ise aracın çok daha etkileyici bir otomobil olduğu anlaşılıyor. Kaputunun altında B18C motoru barındıran Honda CR-V, titanyum intake ve Garrett turbo besleme ile desteklenmiş.

8.500 devir çevirebilen bu makine 320 km/s hıza kadar ulaşabiliyor. 500 beygirin tamamı ise şaşırtıcı bir şekilde orijinal Honda CR-V şanzımanı ile yere aktarılıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ile büyük bir potansiyele sahip aracı yolda ilerlerken görmek isterdik.

Peki bu güçlü otomobilin frenlemesi nasıl? Bu konu üzerinde de fazla mesai harcayan araç sahibi, dört tekerlekte de Endless’ın 6 pistonlu büyük fren kaliperlerine yer vermiş.

Honda CR-V
Orijinal Honda CR-V

İnce ayrıntılar aracın iç mekanında da devam ediyor. Karbon fiber Bride Low Max yarış koltuklarına yer verilena araç, dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine sahip tamamen özel tasarlanmış bir ön konsolu içerisinde barındırıyor. İç mekanın hemen her bölgesinde ise Alcantara kaplamaları görmek mümkün.

Aracın sahibi, otomobilin arka koltukları hâlâ orijinal olduğu için Tokyo Otomobil Fuarı’na uygun olmadığını düşünüyor. Bu yüzden aracını bu fuarda sergilemiyormuş. Oldukça sevilen ve beğenilen bir model olan Honda CR-V’nin böyle bir şekilde karşımıza çıkacağını hiç düşünmezdik. Peki siz bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz, yapılan modifiyeyi beğendiniz mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu