Honda ilk tam elektrikli SUV modelini paylaştı: Prologue

Markalar birer birer elektrikli modellerini tanıtırken Honda da elektrikli otomobil çalışmalarını hızlandırdı. Japon üretici 2024 yılında yollarda olması beklenen Prologue modelinin ilk taslak çizimlerini paylaştı. Honda Prologue, markanın ilk elektrikli SUV modeli olacak.

Prologue, “günlük sürüş ve hafta sonu kaçamaklarında tatmin edici yeteneklere sahip maceraya hazır bir SUV” olarak nitelendiriliyor

“Günlük sürüş ve hafta sonu kaçamaklarında tatmin edici yeteneklere sahip maceraya hazır bir SUV” olarak nitelendirilen Prologue, Japonya’daki bir tasarım ekibiyle birlikte Los Angeles’taki Honda Tasarım Stüdyosu’nda tasarlandı. Şirket model hakkında görsel dışında fazla bir açıklama yapmadı.

Paylaşılan tasarım çalışmasında SUV modelin ince farlara sahip olacağını görüyoruz. İnce farlar ve markanın logosunun bulunduğu siyah şerit araçta boydan boya uzanıyor. Arkaya doğru ilerlediğimizde ise çıkıntılı kaput ve SUV modelin karakterini ortaya koyan plastik kaplamalarla karşılaşıyoruz.

Eğimli bir ön cam çizgisine sahip olan aracın belirgin omuz çizgisi agresif bir görüntü ortaya koyuyor. Arkaya doğru hafifçe alçalan tavan çizgisi de araca daha sportif bir görünüm kazandırmış. Aracın arka bölümü hakkında ise herhangi bir fikir sahibi değiliz ancak bu bölümde boydan boya uzanan ince LED stop lambalarını görmemiz oldukça olası.

Honda elektrikli SUV modellerinin detaylarını paylaşmamakta ısrarcı. Japon üretici aracı tasarlarken aerodinamik özellikleri ön planda tuttuklarını, menzili arttırmak ve kabin içindeki sesi en az indirmek için mümkün olduğunca az çizgi kullanmaya çalıştıklarını söylemekle yetindi. Elektrikli araçlarda herhangi bir motor sesi bulunmadığından, iç bölümde yol ve rüzgar gürültüsü çok daha kolay fark ediliyor. O yüzden Honda’nın bu noktalara odaklanması oldukça önemli.

GM ile yapılan ortaklığın bir meyvesi olacak olan Prologue, GM’nin Ultium platformu üzerinde yükselecek. Prologue her ne kadar özgün bir tasarıma sahip olsa da araç GM’den birçok teknolojiyi içerisinde barındıracak. OnStar ve Super Cruise gibi sürücü asistanı sistemlerini Prologue’de de görebiliriz.

Honda, 2026 yılına gelindiğinde ise elektrikli araçlarını e:Architecture plaformu üzerinde inşa edecek. GM ile ortaklaşa geliştirilen mimari üzerinde yükselecek uygun fiyatlı elektrikli otomobiller sayesinde, Honda 2030 yılına kadar ABD’de 500.000 araç satmayı planlıyor.

Honda, elektrikli araç mimarisini geliştirip yeni modeller ortaya koyarken, bayilerini de elektrifikasyon çağına hazırlıyor. Japon üretici, 2030 yılına kadar bölgedeki elektrikli model satış hacmine göre şarj istasyonları kurmayı planlıyor. Marka aynı zamanda bayilerini daha çekici hâle getirmek istiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu