Şimdiye kadarki en güçlü Golf: Golf R 20 Years Edition

Volkswagen, R Performance departmanının 20. yılını şimdiye kadarki en güçlü Golf ile kutluyor. Golf R 20 Years Edition 333 beygirlik motoru ile öne çıkıyor.

Golf R 20 Years Edition 333 beygire sahip

Standart bir Volkswagen Golf R baz alınarak geliştirilerek özel versiyon, EA888 kodlu 2.0 litrelik turbo beslemeli motora ev sahipliği yapıyor. Standart modele göre 13 beygir daha fazla güç üreten motor, 7 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü dört tekerlekten sürüş sistemine aktarıyor. Akrapovic titanyum spor egzozlar ise bu güçlü motorun sesini en iyi şekilde dışarı çıkarmasını sağlıyor.

Bu özel modelin DSG şanzımanı da elden geçirilmiş. Daha hızlı tepki verecek şekilde geliştirilen şanzıman böylelikle aracın ani hızlanma kabiliyetini arttıracak. Ayrıca sabit hızlarda bile aktif olan turbo besleme böylelikle daha hızlı tepkiler verebilecek.

Özel Golf R, Lapiz Mavisi veya beyaz renklerde tercih edilebilecek. Mavi rengi tercih eden müşteriler 19 inçlik parlak siyah Estoril jantlara kavuşurken, beyaz tercih edildiğinde ise mavi detaylı bir jant ile karşılaşacaklar. Bu özel jantların etrafı ise Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerle sarılı olacak.

Modele özgü diğer renk detayları arasında yan aynalar da yer alıyor. Beyaz renkli modelde aynalar mavi olurken, mavi renk seçildiğinde siyah yan ayna kapakları yer alacak. Bunun yanı sıra “20” logoları kapılarda kendisine yer bulurken “20 R” logosu ise yeri aydınlatıyor. Ayrıca mavi renkli R logolarını aracın çeşitli yerlerinde görebilirsiniz.

R 20 Years Edition, İngiltere, Avrupa ve Avustralya’da satışa çıkışı onaylanmış durumda. Avrupa için aracın sipariş defteri 2 Haziran’da açılacak. Sınırlı sayıda üretilecek olan özel versiyonun sadece bu sene içerisinde satışta kalacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu