Suzuki’den dikkat çeken Gran Turismo konsepti

Suzuki, Gran Turismo oyunu için oldukça ilgi çekici bir konsept otomobil ortaya koydu. Bu dijital konsept, üç elektriklü güç ünitesine eşlik eden bir Hayabusa motora ev sahipliği yapıyor. Bu hafif ve güzel görünen Gran Turismo konsepti dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip.

Suzuki Vision GT dört motorlu ve iki koltuklu bir roadster olarak karşımıza çıkıyor!

Tasarımdan başlayacak olursak, Suzuki Vision GT iki koltuklu bir roadster olarak karşımıza çıkıyor. Ön bölümde markanın güncel tasarım felsefesini çok daha agresif bir şekilde ortaya koyan araç, şişkin çamurlukları ile öne çıkıyor. Suzuki bu özel konsept modeli tasarlarken Cappucino modelinden ilham aldıklarını belirtiyor. Her ne kadar tasarımcıların açıklamaları bu yönde olsa da biz araçların karoser tipleri dışında pek benzetemedik.

Oldukça uzun bir kaputa ev sahipliği yapan aracın çerçevesiz ön camının ise oldukça güzel göründüğünü belirtelim. Arka bölümde ise gövdenin üzerine doğru uzanan LED farlar dikkat çekiyor. Merkezde konumlandırılan çift egzoz çıkışı ve büyük difüzör ise aracın karakterini ortaya koyuyor.

İç bölümde ise oldukça minimalist bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Lövyeyi andıran aracın direksiyon simidinin her iki tarafında yan aynaların yerini alan kamera sistemlerinin ekranları konumlandırılmış. Direksiyonun üst kısmında ise dörtlü lambası ve Start/Stop tuşu yer alıyor. Herhangi bir bilgi-eğlence sistemi ekranı olmayan araçta sadece baş-üstü ekran göstergesine benzer bir şeffaf gösterge paneli kullanılmış.

Güç aktarma organlarını ise bu aracın dikkat çekici kısmı olarak yorumlayabiliriz. Hayabusa imzalı 1.340 cc’lik dört silindirli benzinli motora önde 2 arka 1 olmak üzere toplamda 3 elektrikli ünite eşlik ediyor. 432 beygir güç ve 610 Nm tork üretebilen bu güç ünitesi Gran Turismo’daki diğer modellere kıyasla fazla etkileyici görünmüyor. Ancak Hayabusa’dan gelen çığlıklar muhtemelen aracın sürüşünü oyun içerisinde bile olsa eşsiz kılacaktır. Ayrıca bu aracın sadece 970 kg olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bu Gran Turismo konsepti, Suzuki ile Hayabusa’nın ilk buluşması değil. Japon üretici 2001 yılında Hayabusa motoru taşıyan GSX-R/4 konseptini tanıtmıştı. Ancak bu iki konsept model de maalesef üretim bandı için tasarlanmadı. Suzuki Vision Gran Turismo da ne yazık ki sadece dijital dünyada kalacak. Uyun içerisinde de olsa böyle bir otomobili sürmek heyecan verici olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu