Yeni BMW’ler Anroid Auto ve Apple CarPlay desteğinden yoksun olacak!

Devam eden çip krizi otomotiv endüstrisini büyük ölçüde etkilemeye devam ediyor. Çip krizinin son kurbanı BMW modellerindeki Android Auto ve Apple CarPlay desteği oldu.

İlerleyen süreçte ise yayınlanacak bir güncelleme ile araçlar akıllı telefon bağlantı sistemlerine kavuşacak

Gelen bilgilere göre BMW’nin yeni modellerinde kullanılan çipler farklı bir tedarikçiden sağlanmış. Bu yüzden yeni çiplerin akıllı telefon bağlantı sistemlerini desteklemediği ve uygun yazılımın şimdilik yüklenemediği belirtiliyor.

BMW de araçlarını üretim bandında bekletmek yerine, Android Auto ve Apple CarPlay desteği olmadan satışa sunma kararı almış durumda. İlerleyen süreçte ise yayınlanacak bir güncelleme ile araçlar akıllı telefon bağlantı sistemlerine kavuşacak. BMW, en geç Haziran ayı sonuna kadar güncellemelerin tamamlanmasını planlıyor.

BMW Android Auto ve Apple CarPlay

“6P1” üretim koduna sahip araçların bu durumdan etkilendiği belirtilirken, yaşanan sıkıntının sadece 2022 yılının ilk dört ayında üretilen modelleri kapsadığı açıklandı. Bu araçların ABD, İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’de sunulacağı da gelen bilgiler arasında.

BMW çip krizi nedeniyle daha önce de araçlarını dokunmatik ekrana sahip olmayan bilgi-eğlence sistemleri ile satışa sunmak zorunda kalmıştı. Bavyeralı üretici, bu araçları satın alan müşterilere 500 dolarlık bir kredi sunmuştu. Neyse ki şirketin yaşadığı yeni sorun sadece bir yazılım güncellemesi ile düzeltilebilecek.

Çip krizinden etkilenen tek marka tabi ki BMW değil. Mercedes-Benz, Tesla ve Ford gibi üreticiler de çip krizi nedeniyle araçlarındaki bazı özellikleri kısmak zorun kalmıştı.

Peki siz yaşanan çip krizi hakkında ne düşünüyorsunuz? Otomobilinizi dokunmatik ekranı olmayan bilgi-eğlence sistemi ile birlikte ya da akıllı telefon destek sistemlerinden yoksun satın almak ister miydiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu