Acura , 2023 yılında IMSA’da yarışacak olan Hybrid LMDh Hypercar’ı tanıttı!

Acura , 2023’ten itibaren IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonası’nın hibrit GTP kategorisinde yer alacağı otomobil olan ARX-06’nın ilk resmi fotoğraflarını paylaştı.

ORECA tarafından tasarlanan bir şasiye dayanan prototip yarış otomobili, LMDh(Le Mans Daytona h) yönetmeliklerine uygundur ve bu nedenle, 24 Saatlik Le Mans’ın en üst sınıfında yarışmaya hak kazanacaktır. Araç hala kamuflaj içinde olmasına rağmen, Acura’nın yaratıcı direktörü Dave Marek, aracın dış tasarımının nasıl olduğu hakkında bazı detayları paylaştı. “Acura ARX-06’nın dış tasarımını oluştururken kullandığımız süreç, yeni bir Acura binek aracını nasıl yarattığımızla tamamen aynı ” dedi. “Acura üretim otomobil tasarımına liderlik eden aynı birinci sınıf stilistler, ilk eskizleri oluşturdular ve ardından bunları birkaç potansiyel tasarıma indirdiler.” sözlerini paylaştı.

ARX-06, Acura Racing eXperimental’den geliyor!

Oradan Marek, ekibin aerodinami ve rüzgar tüneli model testleri yapmak için otomobillerin küçük ölçekli modellerini oluşturduğunu söyledi. Acura’nın tasarımcıları daha sonra otomobille ilgili geri bildirimlerini almak için Honda Performance Development’ın yardımına başvurdu . Marek, “Tasarım, tüm önemli Acure stil ipuçlarını korurken performans hedeflerimizi karşılayan nihai bir işlem bulana kadar, test ve değerlendirme süreci boyunca rafine edilmeye devam etti. Heyecan verici bir süreç oldu” dedi.

Bu arada arabanın adı, şirketin kurulmasından sadece beş yıl sonra, 1991 yılına kadar uzanan Acura’nın önceki yarış deneyimine bir geri çağrı. ARX-06 adı, 6. nesil Acura Racing eXperimental’in kısaltması. IMSA’nın DPi sınıfında çok sayıda yeni deneyime sahip olan Acure, 2019 ve 2020’de Üreticiler, Sürücüler ve Takımlar şampiyonluk unvanlarını kazanan takımlarla, Wayne Taylor Racing ve ARX’i kullanacak olan Meyer Shank Racing ile ortak olmaya devam edecek ve ARX-06 2023 itibariyle İMSA’nın GTP sınıfında olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu