Jeep şasisinde Lamborghini Diablo olur mu?

ABD, Illinois’den Ricky Irizarry, bir Diablo replikasının gövdesini bir Jeep ‘in temelleriyle birleştirerek “Jeeporghini” dediği şey üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar hiç kimse off-road için hazırlanmış bir Diablo yaratmayı düşünmemişti .

Düzenli bir birinci nesil Jeep Liberty olan donör araç, yeni gövdeye yer açmak için kesilmiş. Çıkarılabilen tüm gövde panellerinde olduğu gibi tavan ve direkler yok olmuş. Lamborghini kısmı, oranlar açısından oldukça doğru görünen 1999 yılı son model Diablo Roadster’ın bir kopyası. Muhtemelen fark ettiğiniz gibi, otomobilin ön camı, yukarı açılan kapıları ve aydınlatma üniteleri de dahil olmak üzere birçok parçaya ihtiyacı var. Neyse ki makyajlı Diablo’nun farları Nissan 300ZX’ten alınmıştı ve yuvarlak arka farlar oldukça genel ve bulunması kolay parçalar. Tabii ki Türkiye’de değil.

Jeeporghini projesi başarılı olabilir mi?

Lamborghini Diablo’nun 2.650 mm uzunluğundaki dingil mesafesi, Jeep Liberty KJ’nin 2.649 mm dingil mesafesi ile neredeyse aynı, bu nedenle bu alışılmadık evliliğin başarılı olma şansı var. Yine de ortadan motorlu bir süper otomobilin gövdesini önden motorlu Jeep’in çerçevesine takmak için çok büyük bir işçilik gerekiyor. Ortaya çıkacak olan projede nasıl bir motor kullanılacağı veya nasıl bir sese sahip olacağı bilinmiyor. Kesinlikle böyle bir otomobil yollarda çok fazla dikkat çekecektir. Gerçek bir Diablo’nun zarar görmemesinden de mutlu olarak bu “Jeeporghini” adı verilen projeyi merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu