Mercedes AMG Black Series 1051 beygir güç sunuyor!

Mercedes AMG Black serisi tam bir pist canavarı, stock halde 720 Beygirlik muazzam bir güç sunuyor. Fakat fabrika gücü ile yetinemeyen kullanıcılar için RENNtech R3 adında bir yükseltme paketi sunuyor. Daha performanslı daha güçlü bir AMG otomobil için.

RENNtech firması, en hızlı ve en güçlü AMG GT’ye geçmeden önce aynı zamanda CLK, SL 65 ve SLS gibi modeller için yükseltmeler sunduğu için Black Series’e yabancı değil. 2018’de, AMG GT R için bir ayar paketi de sunmuşlardı ve bu da, stock AMG GT Black Series’in 2020’de 6:43:616’lık bir tur süresi ile Nürburgring’deki en hızlı Mercedes olmuştu.

1051 Beygir güç, 1127 Nm tork!

Görsel olarak, tüm gövdeyi saran motor sporlarından türetilen aero bileşenleriyle Black Series zaten görüldüğünde kendine hayran bırakan bir tasarıma sahip. Tuner firma, kontrast oluşturan turuncu vurgulu, mat siyah gövdeye benzer siyah jantlar ekledi. Diğer yükseltmeler arasında renk uyumlu rollbar, Sabelt veya Schroth’tan dört noktalı emniyet kemerlerinin eklenmesi ve AB spesifik modelindeki fabrika seçeneklerine benzer özellikler olan bir yangın söndürücü yer alıyor.

Tabii ki en önemli değişiklikler kaputun altında gerçekleşmekte. ECU, beyin yazılımını yükseltmenin yanı sıra, tuner firma yeni bir çift turbo şarj, paslanmaz çelik emiş boruları, valfler ve BMC hava filtreleri ekledi. Sonuç olarak, AMG’nin çift turbo 4.0 litrelik V8’i 720 bg (537 kW / 730 PS) üreten makinesi firmanın yaptığı değişikliklerden sonra etkileyici bir şekilde 1.051 bg (784 kW / 1.066 PS) ve 831 lb-ft (1.127 Nm) tork üretiyor. RENNtech, daha önce RENNtech Europe olarak bilinen Opus Automotive , 2021’de 1.111 hp’lik daha da yüksek bir versiyonun reklamını yapsa da, bunun dünyanın en güçlü AMG Black Series olduğunu iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu