Volkswagen ID. Aero, Tesla Model 3’ü gözüne kestirdi!

Volkswagen elektrikli model atağına devam ediyor. Alman üretici ilk tamamen elektrikli sedan modelini tanıttı. Yeni Volkswagen ID Aero, Tesla Model 3 ve BMW i4 ile rekabet etmeye hazırlanıyor.

Yeni ID. Aero ile model gamını genişletecek olan Volkswagen, aracın üretimine 2023 yılında başlıyor.

Alman marka, şimdiye kadar ID.3, ID.4 ve ID.5 modellerinin yanı sıra ID. Buzz ile elektrikli araçlar konusunda ne kadar ciddi bir çalışma yürüttüğünü ortaya koydu. Yeni ID. Aero ile model gamını genişletecek olan Volkswagen, aracın üretimine 2023 yılında başlıyor.

İlk olarak Çin pazarında sunulacak olan ID Aero’nun üretimi de bu ülkede gerçekleştirilecek. Ancak 2023 yılı içerisinde Alman üretici elektrikli sedan modelinin ABD ve Avrupa pazarı için geliştirilen versiyonunu da tanıtacak. Bu versiyon ise markanın Almanya’daki Emden fabrikasında üretim bandından inecek.

Birinci sınıf bir orta boy sedan olarak tanımlanan Volkswagen ID Aero, mevcut ID tasarım diline sahip. Uzun bir dingil mesafesine sahip olan aracın içerde oldukça cömert bir alan sunacağını şimdiden söyleyebiliriz. Eğimli tavan çizgisi ile coupe formlu bir tasarıma sahip olan araç, önde ve arkada gövde boyunca uzanan LED aydınlatma üniteleri ile öne çıkıyor. Aracın stop lambalarının grafilerinin çok güzel göründüğünü söylemeden geçmeyelim.

Yan bölümde de oldukça akıcı bir tasarıma sahip olan araç, ön bölümden bagaj kapağına kadar uzanan karakteristik bir çizgiye sahip. Şişkin sayılabilecek çamurluklara ev sahipliği yapan araçta 22 inçlik jantlara yer verilmiş. Yeni elektrikli sedan modelin iç mekanı ile ilgili ise henüz bir bilgi yok.

Volkswagen ID Aero, 0.23 cd’lik rüzgar direnci ile isminin hakkını veriyor. MEB platformu üzerinde inşa edilen modelin gövdesinin altında ise 77 kWh’lik bir batarya yer alıyor. Volkswagen aracın güç üniteleri konusunda ise herhangi bir detay paylaşmadı. Ancak elektrik motorlarının markanın daha önce tanıtılan modellerinden alınacağını söylemek yanlış olmaz.

Volkswagen, herhangi bir performans verisi açıklamamış olsa da aracın menzilini bizlerle paylaştı. Buna göre ID. Aero WLPT standartlarına göre 620 km’lik biz menzile sahip olacak. Bu rakam elektrikli sedan modelin kardeşlerinin önüne geçmesine yetiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu