Rimac Nevera ve uçağın yarışı nefes kesti!

Otomobiller ve uçakların yarışı her zaman merakla izlenir. Rimac ise bu durumu biraz daha eğlenceli hâle getirmiş. Hırvatistan’da Rimac Nevera ve bir akrobasi uçağını karşı karşıya getiren etkinlik ortaya oldukça heyecan verici görüntüler koydu.

Uçağın baş aşağı uçtuğu yarış oldukça güzel görüntülere sahne oldu

Uçağın baş aşağı uçtuğu yarış oldukça güzel görüntülere sahne oldu. Bir uçağı baş aşağı kullanmanın ne kadar zor olduğunu ancak tahmin edebiliyoruz. Bu yüzden Rimac, uçağın koltuğuna oldukça tecrübeli bir pilotu oturtmuş. 1994’ten beri akrobasi uçakları uçuran ve akrobasi alanında sekiz ulusal şampiyonluk kazanan Sloven pilot Peter Podlunšek bu etkinlik için tercih edilmiş.

Öte yandan Rimac’ın direksiyonunda ise Rimac’ın baş test ve geliştirme sürücüsü Miroslav Zrnčević oturuyor. 1.914 beygir güç ve 2.360 Nm tork üretebilen 4 elektrik motoruna sahip Rimac Nevera, en hızlı elektrikli otomobillerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. 100 km/s hıza 2 saniyenin altında ulaşan Nevera, 290 km/s hıza ise sadece 9.3 saniyede çıkıyor. Elektrikli hiper otomobilin 400 metreyi yaklaşık 8.5 saniyede katettiğini hatırlatmakta da fayda var.

Yarışa geçecek olursak; hareketli başlangıç avantajı ile akrobasi uçağı yarışa önde başlasa da Nevera kısa sürede farkı kapattı ve öne geçmeyi başardı. Daha sonrasında ise Nevera’nın net bir şekilde yarışı önde bitirdiğini gördük.

Ancak eğlence burada bitmedi. Yarışın sona ermesinin ardından tecrübeli pilot Podlunšek yeteneklerini sergilemeye devam etti. Oldukça alçak bir irtifada neredeyse otomobil ile aynı seviyede uçan akrobasi pilotu ortaya oldukça güzel görüntüler koydu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu