Porsche, elektrikli hiper otomobil üreticisi Rimac’ın hisselerini satın aldı

Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yaklaşık 2.000 beygir güce sahip C_Two modeli ile Rimac tüm dikkatleri üzerine toplamıştı

Porsche, elektrikli süper otomobil üreticisi Rimac’ın yüzde 10 hissesini satın aldı. Hırvatistan merkezli firma Concept_One ve C_Two elektrikli hiper otomobilleriyle ön plana çıkmıştı.

Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yaklaşık 2.000 beygir güce sahip C_Two modeli ile Rimac tüm dikkatleri üzerine toplamıştı. 0-100 km/s hızlanmasını 2 saniyenin altında tamamlayan hiper otomobilin son hızı ise 412 km/s olarak açıklanmıştı.

Porsche 918 Spyder modelinin rakamlarını bile gölgede bırakan bu veriler, Alman markanın da dikkatini çekmiş olacak ki yeni elektrikli süper otomobillerini geliştirmek için Rimac’la işbirliği yapmak istenmiş. Daha önce Mission E konsepti ile ilk ipuçları verilen Porsche’nin yeni elektrikli otomobili Taycan’ın da bu ortaklığın ilk meyvesi olması bekleniyor.

Porsche Finans ve Teknoloji Şefi Lutz Meschke konu ile ilgili, “Concept_One ve C_Two gibi tamamen elektrikli iki-koltuklu süper spor otomobilleri ve aynı zamanda temel araç sistemleri ile Rimac, elektromobilite alanında sahip olduğu etkileyici bilgileri gösterdi. Rimac’ın fikir ve yaklaşımlarının son derece ümit verici olduğunu düşünüyoruz, bu yüzden şirket ile bir geliştirme ortaklığı şeklinde yakın işbirliğine girmeyi umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rimac’ın kurucusu ve CEO’su Mate Rimac, ”Bu ortaklık artık Rimac için, elektrifikasyon, bağlantı ve gelişmiş sürücü asistanı sistemlerinin heyecan verici alanında endüstrinin bir parçası ve sistem tedarikçisi haline gelme yolunda önemli bir adımdır.” diye konuştu.

İlk olarak Automobili Pininfarina’yı geliştirmek için görevlendirilen şikret daha sonra ise kendi hiper otomobilini ortaya çıkarmıştı. Şimdi de Porsche’nin elektrikli modellerine destek olacak olan Rimac’ı ilerleyen süreçte Volkswagen Grubu’nun diğer markalarının yanında da görebiliriz.  Ancak şimdilik Porsche ve Rimac’ın izleyeceği yolu tahmin etmek için erken.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu