Toyota’nın elektrikli sedan modelinin üretim versiyonu ortaya çıktı

2021 yılının Aralık ayında tanıtılan Toyota bZ SDN konsept tasarımı ve özellikleri ile büyük ilgi toplamıştı. Tamamen elektrikli motora sahip olan sedan otomobil Çin pazarı için BYD ortaklığı ile geliştiriliyor. Yakında seri üretime geçecek olan otomobilin patent görselleri ortaya çıktı.

Üretim ve konsept versiyon arasındaki farklar detaylarda ortaya çıkıyor.

Patent görsellerine ilk bakıldığında konsept model ile neredeyse aynı olduğunu görüyoruz. Üretim ve konsept versiyon arasındaki farklar ise detaylarda ortaya çıkıyor. İlk olarak konsept modelde yer alan aerodinamik jantlar yerine ürertim versiyonunda çok kollu türevlerine yer verildiğini görüyoruz.

Aracın yan aynalara ve kapı kollarına sahip olmaması ise oldukça şaşırtıcı. Elektrikli sedan modelin konsept versiyonunda yer alan yan aynalar ve gömülü kapı kolları üretim versiyonunda olmayacak gibi görünüyor. Genelde bu durumun tam tersini yaşandığı için oldukça şaşkınız. Ancak bu detayların sadece patent görselleri için es geçilmiş olma ihtimali oldukça yüksek.

Diğer bir fark ise ön tamponda yer alıyor. Konsept versiyonda aracın hava girişleri LED farlara kadar uzanırken üretim versiyonunda bu tasarım biraz törpülenmiş. Tasarımın geri kalanının ise büyük oranda konsept ile aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Toyota, yeni elektrikli sedan modeli hakkında fazla detay vermekten kaçınıyor. Japon üretici bZ SDN konseptinin tanıtımı sırasında yeni modellerini “müşterilerin ilk otomobil beklentilerini karşılayan orta boy bir sedan” olarak tanımlamakla yetindi.

Aracın bazı teknik özellikleri ise ortaya çıkmış durumda. Elektrikli sedan modelin 4.725 mm olacağı iddia edilirken dingil mesafesinin ise 2.880 mm olduğu belirtiliyor. Yeni modelin markanın eTNGA platformu üzerinde yükselmesi bekleniyor.

Yeni elektrikli sedan model Toyota bZ serisinin bZ4X modelinden sonra ikinci üyesi olacak. bZ SDN’nin 2022 yılı içerisinde üretime geçmesi planlanıyor. Yeni elektrikli modelin Çin pazarı dışında sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu