Yeni Renault 5 bu hafta İngiltere’de sergilenecek!

Stil odaklı elektrikli şehir otomobili Renault 5 EV, Renault markasının 2025 yılına kadar yedi adet EV otomobili piyasaya sürme girşiminin bir parçasını oluşturmakta.

Yeni Renault 5, Goodwood Hız Festivali’nde sergilenecek!

Fiyatı 18.500 euro’dan başlayan EV konsepti, tüm hafta sonu boyunca (23-26 Haziran) Fransız firmanın standında sergilenecek. Renault 5 EV ilk kez geçen yıl Münih otomobil fuarında gösterilmişti.

Yeniden canlandırılan model, Renault markasının satışlarını canlandırmaya yönelik yeni ve büyük bir planın parçası olacak. Renault grubu’nun küçük elektrikli otomobiller için yeni CMF-BEV platformunda yer alacak. Luca de Meo, yeni platformun ve yenilenmiş pil teknolojisi kullanılmasının, firmanın mevcut Zoe’den yaklaşık yüzde 33 daha ucuza satmasına olanak sağlayacağını söyledi. Bu değer tahmini giriş seviyesinde 27.505 sterline mâl olmakta. Firma ayrıca 5 EV’nin yeni güç aktarım teknolojisi ve NCM piller kullanılacağını ve bu sayede 2030 yılına kadar kWh başına maliyeti önemli ölçüde düşüreceğini açıkladı. Yeni Renault 5 EV yaklaşık olarak 400 km menzil sunmakta.

Renault 5 Prototype, Renault markasının 1972’den 1996 yılına kadar üretmiş olduğu Clio’nun selefinden stil ve tasarım ipuçları almakta. Fransız markanın 2025 yılına kadar piyasaya süreceği yedi tam elektrikli araç dahil olmak üzere 14 yeni modelden biri olacak. Kullanıcılar tarafından çok dikkat çeken bir diğer model ise CMF-EV platformunu kullanan yeni Megane E-Tech ile birlikte sergilenecek.

Fransız otomobil firması geçen yıl yeni CEO’su Luca de Meo tarafından tasarlanan “Renaulution” stratejik planının açıklanması sırasında yeni 5 konspetini ilk olarak ortaya çıkardı. 5 adet prototif şehir otomobili, Renault markasının 2025 yılına kadar satışlarının yüzde 30’unun elektrikli araçlar tarafından oluşturma yönündeki çabasının önemli bir parçası olacak. Fiat’ta geçirdiği süre boyunca, Fiat 500’ü yeniden canladırmada kilit rol oynayan Luca de Meo şunları söyledi: “Deneyimlerimden bir kült ürünü yeniden gün yüzüne çıkarmanın tüm marka adına bir ateş yaktığını biliyorum. Bu birçok kişinin bütçesinin yeteceği kült bir otomobil. Ve bu Renault markası için sadece bir başlangıç.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu