2023 Mercedes-AMG GLC 63, 671 Beygir Crossover!

Mercedes-Benz, geçen ay yeniden tasarlanan GLC’yi tanıttı ve şimdi dikkatler yüksek performanslı varyantlarına çevriliyor. Casus fotoğrafçılar yaklaşmakta olan GLC 43’ü şimdiden fotoğraflamış olsa da, serinin zirvesi GLC 63 daha çok merak uyandırıyor.

Avrupa’da test edilirken yakalanan yüksek performanslı crossover GLC 63, LED farlarla çevrili ve önceki modellerden tanıdığımız geniş bir Panamericana ızgaraya sahip. Daha sportif yan etekler ve kırmızı kaliperli güçlü bir fren sistemi ile desteklenen hafif jant takımı ile göz alıyor.

671 Beygirlik Crossover olur mu?

Model benzersiz bir arka tampona ve köşeli uçlara sahip dört çıkışlı bir egzoz sistemine sahip olduğu için sportif stil arkada da devam ediyor. Arka spoiler’in kamufle edilmiş olması da ilginç, bu nedenle normal modelde bulunandan biraz farklı olabilir. Casus fotoğrafçılar bu sefer iç mekan fotoğraflarını çekecek kadar yaklaşmayı başaramamış, ancak önceki çekimler karbon fiber kaplamanın yanı sıra düz tabanlı bir direksiyon simidi olduğunu göstermişti. Diğer öne çıkan özellikler arasında ise destekleyici spor koltuklar, 12,3 inç dijital gösterge paneli ve dikey yönlendirmeli 11.9 inç bilgi-eğlence sistemi yer alacak olması.

Yaklaşan GLC 63, tıpkı C63 E Performance gibi bir plug-in hibrit güç aktarma organına sahip olacağından, tamamen yeni olan tek şey iç mekan değil . İkinci modelin 470 beygir üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahip olması planlanıyor. 201 beygir güç sunan arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruyla eşleştirilecek ve bu,araca 671 beygir ve 750 Nm sistem gücü sunacak. Bu rakamlar crossover’a aktarılırsa yeniden tasarlanan model, eski GLC 63 S’den 168 beygir ve 50 Nm daha fazla torka sahip olacak. ‘Eski’ modelin elektronik olarak sınırlandırılmış 280 km/h maksimum hıza ulaşması ve yaklaşık 3,6 saniyede 0-100 hızlanmasını tamamladığını düşündüğünüzde oldukça etkileyici bir değerler sunacağı aşikar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu