Mercedes-Benz, araç içi eğlenceyi yeni bir boyuta taşıyor!

Alman üretici yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ekranı ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Mercedes-Benz şimdi ise araç içi eğlence deneyimini yeni bir boyuta taşımak için Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi ZYNC ile ortaklığa giriyor.

İki şirket Mercedes-Benz’in yeni araç içi ekranları için özel olarak tasarlanmış bir eğlence deneyimi yaratmak için birlikte çalışacak.

İki şirket Mercedes-Benz’in yeni araç içi ekranları için özel olarak tasarlanmış bir eğlence deneyimi yaratmak için birlikte çalışacak. Şirketler, yeni MBUX Hyperscreen için kusursuz bir kullanıcı arayüzü ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Mercedes-Benz’in baş yazılım sorumlusu Magnus Östberg konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ZYNC ile olan ortaklığımız sayesinde Mercedes-Benz, MBUX Hyperscreen gibi donanımları ile MBUX dijital deneyimini otomobilin ötesine taşıyan bir portala dönüştürerek araç içi eğlencenin tüm potansiyelini açığa çıkarmayı hedefliyor.” diye konuştu.

Mercedes-Benz araç içi eğlence

Yeni ortaklık ile birlikte 30’dan fazla yayın organına ulaşabilecek. Her bir sistem markanın çoklu ekranlarının hepsine uyumlu bir şekilde çalışacak. ZYNC, uyarlanabilir bit hızları ve minimum yerleşik önbellek gereksinimleri ile sınıfının en iyisi video oynatma özelliklerini sunuyor.

Mercedes-Benz bu etkileyici sistemi geliştirirken güvenliği de kenara bırakmıyor. Alman marka, bu yüzden araç içi eğlence hizmetlerini yalnızca araç park edildiğinde sunulacak şekilde ayarladığını açıkladı. Araç hareket halindeyken ise bilgi-eğlence sistemi yerel düzenlemelere uygun şekilde kullanılabilecek. Bununla birlikte, Seviye 3 otonom araçların kullanılabildiği bölgelerde ise bilgi-eğlence sisteminin yeni özellikleri ön koltuklar için de kullanılabilecek.

Mercedes-Benz, ZYNC teknolojisine sahip bilgi-eğlence sistemini Avrupa’da ilk olarak S-Serisi ve EQS modellerinde sunmaya başlayacak. İlerleyen dönemlerde ise bu gelişmiş sistemden diğer modeller de yararlanabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu