Mercedes-Benz Vision EQXX kendi rekorunu yerle bir etti!

Mercedes-Benz Vision EQXX konsepti elektrikli otomobillerin geleceğinin adeta günümüze yansıması gibi. Geçtiğimiz aylarda elektrikli araçları ile 1.000 kilometreyi aşmayı başaran bir sürüş gerçekleştiren Alman üretici, şimdi ise bu etkileyici rakamı da geride bırakmayı başardı.

Mercedes-Benz Vision EQXX tek şarjda 1.200 kilometreden fazla yol katetti

Rekor sürüşü tamamlandığında 1.008 kilometre yol kateden elektrikli otomobilin henüz bataryasının %15 oranında dolu olduğu belirtilmiş. Mercedes-Benz bu yüzden yeni bir rekor için tekrar hazırlandı ve Vision EQXX ile yeni bir rekora daha imza attı. Yapılan sürüşte elektrikli otomobil tek şarjda 1.202 kilometre yol alabildi.

Vision EQXX bu etkileyici menzile üzerinde çokça çalışılmış aerodinamik özellikleri ve yüksek verimli güç aktarma organları sayesinde ulaşıyor. Elektrikli otomobil bu menzili sadece 100 kWh’lik batarya ile sunuyor olması da başka bir etkileyici detay. Bu noktada Mercedes-Benz’in EQS modelinde 120 kWh’lik bir batarya sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Vision EQXX’in yolculuğu Almanya’nın Stuttgart kentinde yer alan Mercedes-Benz merkezinde başladı. Bu noktadan yola çıkan Vision EQXX ilk olarak bir Alman kasabası olan Untertürkheim’a uğradı. Ardından Fransa’nın Reims ve Calais şehirlerine ulaşan elektrikli araç yolculuğunu ise İngiltere’de noktaladı.

İngiltere’nin ünlü Silverstone pistine kadar ulaşan aracı burada Mercedes Formula E şampiyonu Nyck de Vries bekliyordu. Vries aracın bataryası tamamen bitene kadar Silverstone pistinde turlamaya devam etti. 11 turluk bu sürüşün ardından elektrikli otomobilin etkileyici menzili de gözler önüne serildi.

Mercedes-Benz Vision EQXX, 2 gün süren ve toplamda 14 buçuk saatlik yolculuğun ardından 1.202 kilometre yol katetmeyi başardı. Bu menzil testi elektrikli otomobilin geleceğini ortaya koyuyor. Mercedes-Benz’in ortaya koyduğu bu başarı ile elektrikli otomobillerin en büyük sıkıntısı olan menzil probleminin de ilerleyen süreçte ortadan kalkacağını söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu