MINI elektrikli otomobil konseptini tanıttı!

MINI, yeni elektrikli konsept otomobil modelini tanıttı. Concept Aceman olarak adlandırılan model, İngiliz üreticinin yeni elektikli aracına ışık tutuyor.

Concept Aceman, sahip olduğu köşeli tasarım ögeleriyle farkını ortaya koyuyor

Boyut olarak Countryman’in ardında yer alan Concept Aceman, MINI’nin şehir içi kullanımı ön planda tutacağı bir SUV modele işaret ediyor. 4.05 metre uzunluğunda, 1.99 metre genişliğinde ve 1.59 metre yüksekliğinde olan araç boyutları ile de bu hedefi destekliyor. Bu boyutları ile Concept Aceman, MINI Cooper’dan 4 cm uzun, Countryman’den ise 4 cm yüksek olarak öne çıkıyor.

MINI gelenekleşen tasarımını sürdüren Concept Aceman, sahip olduğu köşeli tasarım ögeleriyle ise farkını ortaya koyuyor. Ön bölümde MINI’nin geleneksel ön ızgarasının yerini LED aydınlatmalı bir panele bıraktığını görüyoruz. MINI ayrıca ön farlarda yuvarlak formlar yerine bu sefer daha köşeli bir tasarım tercih etmiş.

Arka bölümde ise daha sakin bir tasarım bizleri karışılıyor. Artık MINI’nin imzası halini alan Büyük Britanya bayrağı temalı stop lambalarını konsept modelde de görüyoruz. Üzerinde MINI logosu ve ACEMAN yazısının bulunduğu bagaj kapağının eşiği ise oldukça yüksek. Bagaj kapağı bu haliyle kullanışlılıktan oldukça uzak. Bu tasarımın üretim modeline taşınmayacağını söyleyebiliriz.

İç mekana geçtiğimizde ise oldukça minimalist tasarımlı bir kokpit bizleri karşılıyor. MINI, kosept modelinde sürücünün önünde bir gösterge ekranına yer vermemiş. Bunun yerine OLED panelli dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranı araç hakkındaki tüm bilgileri sağlamakla görevlendirilmiş. Neredeyse hiç tuşun yer almadığı iç mekanda kadife döşemeler de bir diğer dikkat çeken detay oluyor.

MINI, yeni modeli hakkında teknik verilere ise yer vermedi. Ancak elektrikli modelde, tıpkı Cooper SE’de olduğu gibi 184 beygir güç üretebilen bir motora yer verilebilir. MINI Cooper SE‘nin 270 km’lik menzil sunduğunu da hatırlatalım. MINI, yeni elektrikli otomobil modelinde batarya boyutunu büyüterek menzili bir miktar artırmayı tercih edebilir.

MINI, Concept Aceman modelinin üretim versiyonunu 24 Ağustos’ta düzenlenecek olan Gamescon etkinliğinde ortaya koyacak. Almanya’nın Köln kentinde yapılacak tanıtım ile birlikte yeni elektrikli SUV model hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı planlıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu