Nissan GT-R ile büyük kaza!

Drag yarışı çok tehlikeli bir eğlence olabilir Avusturalyalı bir meraklı, Yeni Güney Galler’deki Cootamundra Havalimanı’ndaki 2022 Nissan GT-R Challenge’da yarışırken kötü bir durumla karşılaştı.

Mick Mansour’un sahibi olduğu araba sıradan bir Nissan Skyline R33 GT-R değil . Aslında kaputun altında, RB26 turboşarjlı altı silindirli motor, 2.100 hp güç üretebiliyor, ancak drag yarışı etkinliği için 1.500 hp’ye düşürülmüş. Başlangıçta, oldukça iyi performans gösteren otomobil ilk çalıştırma sırasında, düşük hızda çalışırken, 8,70 saniyelik bir çeyrek mil süre kaydetti. İkinci tur, 8.40 saniyelik bir süre kaydettiğini gördü, üçüncü silindirin pistin yarısında teklemeye başladığı düşünüldüğünde fena bir değer değil.

2100 Beygir gücünde GT-R

Sonraki koşu pek iyi gitmedi. Motive Video kanalı ile konuşan otomobil sahibi Mansour, 270 km/sa hızla giderken otomobilin sağa kaymaya başladığını ve düzeltmeye çalışırken lastiklerden birinin kenara dokunduğunu iddaa etti. Pistin kenarındaki çim parçası GT-R’yi hemen sürtünmesiz bir kaymaya gönderdi ve sağ ön lastiği tekerleğin kenarından havaya uçurdu. Ondan sonra artık Mansour’un otomobili kurtarma şansı yoktu. Yarıştan çekilen çarpıcı görüntülerde , Nissan GT-R’nin en az 11 kez yuvarlandığını, parçaların piste dağıldığını ve arabayı tamamen harap halde bıraktığını gösteriyor. Dikkat çekici bir şekilde, Mansour kazada ciddi bir şekilde yara almadan kurtuldu ve kendini enkazdan çıkarmayı başardı.

Drag yarışlarında her zaman tam güvenlik tertibatı ve kask taktığını ve GT-R’sinin ayrıca tam bir takla kafesi ile donatıldığını, muhtemelen bunların hayatını kurtardığını söylüyor. Ayrıca R33’ten bir dizi parça kurtarıldı. Bunlar arasında motor, şanzıman, diferansiyel, iki tekerlek ve bir dizi iç parça tekrar kullanılabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu