Lada ilk elektrikli modelini Renault altyapısı ile sunuyor!

Lada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, ülkeye uygulanan yaptırımlar ve Renault Grubu’nun ayrılması ile zor günler geçiriyor. Şirket yine de durumu bir fırsata çevirmiş gibi görünüyor. Şirket, birinci nesil Dacia Logan’ı temel alan elektrikli bir konsept model tanıttı.

Lada’nın Fransız üreticiden kalan teknolojiyi verimli bir şekilde kullandığını söyleyebiliriz

Lada e-Largus adı verilen elektrikli konsept modelin birinci nesil Dacia Logan MCV’yi temel aldığını söyleyebiliriz. Rus şirket elektrikli konsepti hakkında detaylara yer vermedi ancak aracın görsellerini paylaştı. Kapalı kasa bir Logan MCV’nin yanı sıra şirket arka bölümünde koltuk ve pencerelere sahip olan bir versiyon da sunuyor.

Elektrikli modelde, birinci nesil Logan’dan farklı olarak kapalı bir ön ızgaraya yer verildiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra aracın ön tamponu da elden geçirilirken, elektrikli güç ünitesini vurgulamak adına mavi detaylar da unutulmamış.

Lada e-Largus elektrikli konsept

Her ne kadar Renault ile bağlar kopmuş gibi görünse de Lada’nın Fransız üreticiden kalan teknolojiyi verimli bir şekilde kullandığını söyleyebiliriz. e-Largus, Renault Grubu’nun B0 platformu üzerinde yükseliyor. Şirket bu platformu elektrikli motor ve bataryalara uyacak şekilde elden geçirmiş.

AvtoVAZ, konsept modelin Renault’nun Rusya operasyonlarından resmen vazgeçme kararının ardından elden geçirilen Izhevsk fabrikasında üretileceğini açıkladı. Lada, son dönemde Vesta modelinin üretimini Izhevsk fabrikasından ana Togliatti fabrikasına taşıyacağını da açıklamıştı.

Lada, elektrikli e-Largus modelinin ilk prototipini 2023’te üretim bandından indirmeyi planlıyor. Yeni elektrikli modelin detaylı özelliklerinin de yine bu tarihte açıklanması bekleniyor. Rusya, elektrikli model çalışmalarına paralel olarak, ülkedeki şarj ağını de genişletme niyetinde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu