Ferrari Purosangue resmi olarak tanıtıldı!

Gittikçe büyüyen SUV yarışına sonunda Ferrari de katıldı. Şimdiye kadar süper otomobilleri ile tanıdığımız İtalyan üretici, SUV pazarındaki büyümeye daha fazla kayıtsız kalamadı. Ferrari Purosangue, V12 motoru ve sportif tasarımı ile yüzünü gösterdi.

İtalyan üreticinin SUV modeli hem tasarımı hem de performansı ile beklediğimize değmiş gibi görünüyo

Aston Martin DBX, Lamborghini Urus, Bentley Bentayga ve Rolls Royce Cullinan gibi lüks SUV modellerin ardından Ferrari geç de olsa bu yarışa katılmış gibi görünüyor. İtalyan üreticinin SUV modeli ise hem tasarımı hem de performansı ile beklediğimize değmiş gibi görünüyor.

Ferrari tarihindeki ilk dört kapılı model olan Purosangue, SUV yarışına hızlı bir giriş yaptı. Sportif tasarımı ile dikkat çeken model, bu tasarımını performans verilerinde de ortaya koyuyor. Ferrari Purosangue, sahip olduğu 6.5 litrelik V12 motorundan 725 beygir güç ve 716 Nm tork elde ediyor. 8.250 devir çevirebilen motor gücünü 8 ileri çift kavramalı şanzımanla birlikte dört tekerleğe birden aktarıyor. Yeni SUV modelin ağırlık dağılımı ise 49:51 olacak şekilde ayarlanmış.

Ferrari Purosangue tüm bu rakamları ile birlikte piyasadaki en güçlü SUV model konuma ulaştı. Karşılaştırmak gerekirse; Aston Martin DBX 707, sahip olduğu 707 beygir ile İtalyan modele en çok yaklaşan araç konumunda. Diğer yandan Lamborghini Urus Performante ise 666 beygir güce sahip. Bentley Bentayga ise 635 beygir gücü ile Purosangue’yi yakalayamazken, çeviklik anlamında da bu aracın gerisinde kalıyor.

Ferrari, yeni SUV modelinin 3.3 saniyede 100 km/s hıza ulaştığını açıkladı. Bu konuda ise Aston Martin DBX 707 ve Lamborghini Urus Performante de aynı rakamu tutturmuş durumda. Diğer yandan Ferrari Purosangue, sahip olduğu 310 km/s’lik maksimum hız ile bu iki modeli geride bırakmayı başarıyor.

Yeni modele dışarıdan baktığımızda ise; sahip olduğu 15,89 cm’lik yerden yükseliği ile Purosangue arazi kabiliyeti konusunda çok da iddialı görünmüyor. Ancak daha çok performansa odaklanan Purosangue, düşük ağırlık merkezi ile daha iyi bir sürüş vadediyor.

SUV model tasarım anlamında ise önde ve arkada Ferrari’nin Roma modelinden izler taşıyor. İnce LED farları ve geniş hava girişleri ile hem sade hem de etkileyici olmayı başaran Purosangue, şişkin çamurluklarıyla da sportif yapısını ortaya koyuyor. Arka kapılarda herhangi bir kulpa yer vermeyen Ferrari, bu sayede aracın sportif duruşunu da desteklemiş. Ters açılan arka kapılar da bir başka dikkat çeken detay oluyor.

Arka bölümde de hem sade hem de etkileyici çizgiler devam ediyor. Stop lambalarının altındaki yarıkların yanı sıra büyük arka difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı bu bölüme de hareket katmış. Bagaj kapağına monte edilmiş rüzgarlık da yine sportif havayı destekliyor.

Aracın içerisinde de günümüz teknolojisinin yakalandığını görüyoruz. 2+2 kişilik oturma düzenine yer verilen iç mekan genel olarak çık bir tasarıma sahip. Oldukça minimalist tasarlanan iç mekanda iki ana dijital ekran dikkat çekiyor. Bu ekranlardan biri dijital gösterge paneli olarak sürücünün önünde araç hakkında tüm bilgileri verirken diğeri ise yolcu koltuğunun önünde konumlandırılmış. Ferrari bu tür performanslı bir otomobilde, bilgi-eğlence sistemi ekranını, sürücüden uzaklaştırarak dikkatinin dağılmasını hedeflemiş olabilir.

Ferrari, Purosangue ile birlikte SUV piyasasına güçlü bir giriş yapmış gibi görünüyor. Peki siz Ferrari’nin SUV modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu