Foxconn’un ilk elektrikli crossover otomobili Luxgen n7!

Yeni Luxgen n7, Tayvanlı elektronik üretim devi Foxconn’un yeni kurulan otomotiv bölümü Foxtron ile ortaklaşa tasarlanan ve geliştirilen ilk otomobil oldu. Geçen Kasım ayında açıklanan Foxtron Model C konseptiyle ön izlemesi yapılan elektrikli yedi koltuklu crossover, Ekim ayında Tayvan’da satışa çıkacak.

Elektrikli otomobil pazarı genişliyor!

Luxgen yetkililerine göre modelin ihracatı planlanıyor, ancak planlanan pazarların ayrıntıları ve olası teslimat tarihleri ​​henüz kamuoyuna açıklanmadı. Luxgen n7’nin stili, Pininfarina ile ortaklaşa tasarlanan Model C konseptinden büyük ölçüde etkilenmiştir. Üretim otomobili aynı temel silueti koruyor, ancak hafifçe uygulanan tasarım detayları yeniden şekillendirilmiş. Ön ve arka uçlar da dahil olmak üzere yeni ayrıntılar ile süslenmiş. Luxgen ayrıca, planlanan Tayvan pazarına giriş tarihine yakın olana kadar n7’ye teknik özellikler açıklama konusunda da geri adım atıyor.

Foxtron tarafından sağlanan daha önceki bilgiler, Model C’nin 4640 mm uzunluğunda olduğunu ve 2860 mm dingil mesafesine sahip olduğunu ortaya koydu. n7 için de benzer boyutlar bekleniyor. Yeni modelin temeli, Foxtron’un EV’ler için açık kaynaklı MIH platformudur. Bu, tek motorlu/arka tekerlekten çekiş ve çift motorlu/dört tekerlekten çekiş dahil olmak üzere farklı aktarma organı düzenini desteklemekte. n7’nin pili tamamen kaykay tarzı adı verilen bir şasiye entegre edilmiştir. Luxgen markası, Tayvan’ın en büyük otomobil üreticisi olan Yulon Motor’un bir yan kuruluşudur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu