Mercedes-Benz yenilenebilir enerji konusunda dev bir adım atıyor!

Mercedes-Benz, Almanya’nın kuzeyindeki Papenburg test pistinde, ülkedeki yıllık elektrik kullanımının yüzde 15’inden fazlasını karşılayacak 100 MW’lık bir rüzgar çiftliği kuracağını duyurdu.

Şirket ilerleyen dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmaya devam edecek

Mercedes-Benz’in üretim ve tedarik zinciri yönetim başkanı Jorg Burz yenilenebilir enerji konusunda hayata geçirilecek proje hakkında, “Kendi lokasyonlarımızda yenilenebilir enerjinin genişleme hedefi, sürdürülebilirlik stratejimizin ayrılmaz bir parçası. Papenburg’da planlanan rüzgar santrali projesinin hayata geçmesiyle bu yönde önemli bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Planlanan rüzgar çiftliği, 2020’li yılların ortasına kadar çift haneli sayıda tesis kurmayı amaçlayan daha büyük bir planın parçası konumunda. Mercedes-Benz, yeni rüzgar enerjisi projesi ile aynı zamanda Almanya’da yenilenebilir enerji üretiminin genişlemesini desteklemek istiyor.

Şirket ayrıca, güç ihtiyaçlarını daha fazla karşılamak için sahaya güneş panelleri ekleme planları da yapıyor. Tüm bu adımlar Mercedes-Benz’in sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası. Şirket, bu yıldan itibaren tesislerinde üretim CO2 nötr olarak da önemli bir adım atmış durumda.

Şirket, 2030 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 70’inden fazlasını yenilenebilir kaynaklarla karşılama hedefini sürdürüyor. Alman marka 2025 yılına kadar güneş panellerinin kullanımını genişletmek için yüz milyonlarca avro yatırım yapacak.

Burz, Mercedes-Benz’in gelecekteki planları hakkında ise, “Almanya’da enerji geçişine ve karadaki rüzgar enerjisinin genişlemesine aktif bir katkıda bulunuyoruz. Tesislerimizin çatılarına büyük ölçekte fotovoltaik sistemler kurarak dış enerji ihtiyacımızı kademeli olarak azaltıyoruz.” diye konuştu.

Şirket önümüzdeki günlerde yerel yetkililerle birlikte bir ekolojik etki incelemesi yapacak. Bu incelemenin ardından ise rüzgar çiftliği kurulmaya başlanacak. Rüzgar çiftliğinin yer alması beklenen 800 hektarlık alan, açıldığı 1998 yılından bu yana Mercedes’in Ar-Ge faaliyetlerinin önemli bir parçası durumunda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu