1967 model elektrikli Ford Mustang olur mu?

1967 model Ford Mustang Fastback birçok kişinin hayallerini süsleyen araçların başında geliyor. Yıllar geçip yeni nesil Mustang‘ler karşımıza çıksa da 1967 Fastback’in yeri çoğu kişi için oldukça özel. Diğer yandan ise elektrikli araçların çağına girdiğimiz dünyada böylesine güzel bir klasiği kullanmak ve yaşatmak ise oldukça zor bir hâl almaya başladı. Peki elektrikli bir Mustang Fastback nasıl olurdu?

Mart ayının ilk günlerinde tanıtılan bu elektrikli Mustang’den sadece 499 adet üretilecek

Oldukça özel otomobiller ortaya koyan İngiliz Charge Cars şirketinin tam da bu soruya cevap niteliğinde bir modeli bulunuyor. Mart ayının ilk günlerinde tanıtılan bu elektrikli Mustang’den sadece 499 adet üretilecek. Satışlarını artırmak isteyen şirket, bu özel aracı ABD’de bir etkinlikte ortaya koydu.

Charge Cars, bu özel elektrikli Mustang’i yaratırken aracın hâli hazırda oldukça güzel olan gövde tasarımına fazla dokunamış. Ford tarafından resmi olarak lisanslanan gövde panelleri kullanan şirket detaylarda ise elektrikli modelden ipuçları veriyor. LED aydınlatma elemanları, gömme kapı kolları, aerodinamik jantlar ve kapalı ön ızgarası ile bu özel model kendini ele veriyor.

Bu güzel görüntünün altında yatan elektrikli güç ünitesi de en az araç kadar etkileyici. Elektrikli 1967 model Ford Mustang Fastback toplamda 543 beygir güç ve 1.500 Nm tork üretebilen dört adet elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. bu sayede 3,99 saniyede 100 km/s hıza çıkabilen araç, 322 km’lik bir menzil sunuyor. Aracın bataryasını yüzde 80 oranında doldurmak ise hızlı şarj ile 1 saat sürüyor.

İç mekana geçtiğimizde ise Charge Cars’ın gövde tasarımına göre farklı bir yol izlediğini görüyoruz. Her ne kadar Mustang’in artık ikonikleşen ön panel çizigisi korunmuş olsa da dijital gösterge paneli, deniş bilgi-eğlence sistemi ekranı ve kablosuz şarj bölmesi kesinlikle 1967 ruhuna aykırı görünüyor. Aracın direksiyonu ve koltukları da yine günümüz standartlarına göre tasarlanmış.

Tüm detayları ile bakıldığında elektrikli Ford Mustang Fastback’in oldukça güzel göründüğünü söyleyebiliriz. Peki siz böyle bir aracı kullanmak ister miydiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu