Ford Fiesta model hayatına veda ediyor!

Ford’un en popüler modellerinden bir tanesi olan Fiesta artık ömrünün sonuna geldi. Fiesta’nın model hayatına veda edeceği uzun zamandır konuşulurken, Ford da yayınladığı bir ‘elveda’ videosu ile bu durumu doğruladı. Son nesli 6 yıldır piyasada olan ve 2 yıl önce makyajlanan Ford Fiesta, 2023 yılının Haziran ayı ile birlikte bizlere veda edecek.

47 yıllık ömrü boyunca 8 farklı nesil ile karşımıza çıkan Ford Fiesta, dünya genelinde 18 milyondan fazla satış başarısı gösterdi.

Ford tarafından paylaşılan videoda bir dedenin torununa yatmadan önce masal okuduğunu görüyoruz. “Fiesta – Küçük Aile Arabası” isimli kitap, “halk için bir araba” olarak tanımlanan süper mininin hikayesini anlatıyor. Kitabın sonunda ise Fiesta’nın artık görevini tamamladığı belirtiliyor.

1976 yılından bu yana Ford’un model gamının bir üyesi olan Fiesta, markanın en uzun ömürlü modellerinden bir tanesi. 47 yıllık ömrü boyunca 8 farklı nesil ile karşımıza çıkan Ford Fiesta, dünya genelinde 18 milyondan fazla satış başarısı gösterdi.

F

Ford Feista, 2023 yılının Haziran ayına kadar Ford’un Köln fabrikasında üretilmeye devam edecek. Bu tarihten sonra ise maalesef ikonik modelin üretimi sonlanacak. Fiesta üretiminin sonra ermesinin ardından Ford’un Almanya’daki fabrikası elektrikli model üretimine geçecek.

Yayınlanan hikayenin sonunda da başka bir modelin hikayesinin yeniden başladığı belirtiliyor. Bu sırada garajdan çıkan araç ise elektrikli Ford Puma oluyor. Elektrikli Ford Puma, 2024 yılından itibaren markanın Romanya’daki fabrikasında üretilmeye başlanacak. Görünen o ki, Ford Fiesta, gittikçe büyüyen SUV pazarına yenilen bir başka model oldu. Güle güle Fiesta….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu